Svinam Mātes dienu! Aktivitāšu idejas

Mātes dienu Latvijā svin maija otrajā svētdienā. Tas nozīmē, ka tā ir brīvdiena, kad visai ģimenei sanākt kopā, lai suminātu māmiņas un vecmāmiņas, kuras savu bērnu un mazbērnu dēļ ir daudz darījušas. 

Svinam Mātes dienu! Aktivitāšu idejas

FOTO: Shutterstock.com

Ir jauki, ja, tuvojoties Mātes dienai, jau laikus sagatavosiet interesantas aktivitātes, ko darīt šajā dienā, kad visa saime būsiet sapulcējušies pie viena galda. Ko šajā sanākšanas reizē darīt? Iedvesmojies!


Krustvārdu mīklas minēšana
Jā, atzīmējot Mātas dienu, viena no aktivitātēm var būt krustvārdu mīklas minēšana. Taču šī nebūs parasta krustvārdu mīkla. Tā būs izdomāta par godu mammai. Krustvārdu mīkla var saturēt atbildes uz jautājumiem par mammu – kas viņai garšo, uz kuru no Eiropas valstīm viņa bija aizbraukusi ceļojumā pērnajā vasarā, kā sauca mammas bērnības suni, kurš ir mammas iemīļotais kārums? Šie ir tikai daži no jautājumiem, ko varat iekļaut mīklas režģī. Kā zināms, krustvārdu mīklām ir vairāki varianti, viens no tiem – no atbildēm izrakstot iezīmētos burtus, veidojas kāds vārds vai frāze. Varbūt jūsu mīklas frāze varētu būt – vismīļākā mamma. 


Puzles likšana
Daudzās ģimenēs iemīļota nodarbe ir pužļu likšana. Šajā svētku reizē varat sagādāt mammai vai vecmāmiņai pārsteigumu, izgatavojot pavisam īpašu puzli. Izvēlaties kādu senu, piemēram, mammas vai vecmāmiņas bērnības fotogrāfiju, ko ieskenēt, lai pēc tam izgatavotu puzli. Liels būs dāvanas saņēmējas prieks. Un ne mazāks entuziasms to salikt. Salikto puzli vēlāk var ierāmēt un piekārt goda vietā pie sienas. Idejai – varbūt, aptaujājot tuvākus un tālākus radus, izdodas atrast kādu fotogrāfiju, kas nemaz nav mammas foto albumā. 


Dāvanu meklēšanas spēle
Noteikti būsiet sarūpējuši kādas jaukas un mīļas dāvanas savai mammai vai vecmāmiņai. Ja viņa ir aktīva dāma, varat sarīkot īpašu atrakciju, kā viņa pie savām dāvaniņām tiks. Arī šeit ir vairāki varianti, kā ideju realizēt.
1. variants. Iedodiet dāvanas saņēmējai aploksni, kurā ir lapiņa ar uzdevumu. Lapiņā ir maskēta norāde, ka viņai jādodas, piemēram, uz pagrabu. Uzraksts uz lapiņas var skanēt šādi: “Dodiet turp, kur ziemā kartupeļi tup.” Pagrabā dāvanas meklētāja atrod nākamo norādi. Un tā pamazām, kamēr atrod savu īsto dāvanu.
2. variants. Rīkojas līdzīgi kā pirmajā variantā. Tik katrā no punktiem ir maza dāvaniņa, bet pēdējā punktā ir lielā dāvana vai svētku kūka.
3. variants. Rakstisku norāžu vietā var izmantot fotogrāfijas. Un uzdevumus var izvērst ne tikai pagalma ietvaros, bet arī plašākā mērogā.


Lielās gleznas gleznošana
Aktivitāte, ko var veikt visas dienas garumā un kuras rezultāts saglabāsies vēl ilgi, ir lielās, kopējās gleznas gleznošana. Tās motīvu varat izvēlēties visdažādāko – mammas mīļākie ziedi, ceļojumu atmiņas, mīļie brīži vai mammas mīlestība. Gleznai vajadzēs atbilstoša izmēra pamatni (varat izmantot koka plāksni, biezu kartonu, riģipsi vai auduma kanvu), kā arī krāsas un otas. Ja gleznotāju vidū ir mazi bērni, visi varat izmantot pirkstiņkrāsas, tad nebūs jābaidās, ja mazie pirkstiņi ielīdīs mutē. Kad dienas noslēgumā glezna pabeigta, to var ierāmēt, ja nepieciešams, vai arī vienkārši piekārt pie sienas, lai ikreiz, kad apciemojat mammu vai vecmāmiņu, jūs varētu priecāties par paveikto. 

Reklāma
Reklāma


Spēka un mīlestības josta
Vai maz ir kāda māmiņa vai vecmāmiņa, kurai nepatiktu sapucēties? Mātes dienas ietvaros visa saime kopā varat “uzaust” dienas gaviļniecei spēka un mīlestības jostu. Lai veiktu šo aktivitāti, būs nepieciešama neliela iepriekšēja sagatavošanās – veikalā, kur iespējams iegādāties diegus un aukliņas, jāizvēlas šim uzdevumam piemēroti izejmateriāli. Ja vēlaties biezāku jostiņu, varat izmantot arī auduma strēmeles vai ādas sloksnītes. Lai austu jostu, nebūs nepieciešamas stelles, tā vietā varat izmantot dēlīti, kurā iesistas nagliņas. Savukārt aušanas tehniku varat skatīties ŠEIT. Aušanas procesā ielieciet visu savu mīlestību un veltiet spēka vārdus, lai mammai daudz veselības un možs prāts arī turpmāk! 


Jautra fotosesija dienas mirkļu iemūžināšanai
Kas gan var būt skaistāks un atmiņā paliekošāks kā kopīgi jauki pavadīts laiks? Iemūžiniet brīnišķīgos mirkļus ar specializētu mobilo lietotņu Mothers Day Frame palīdzību. Google Play digitālajā veikalā var atrast vismaz pāris desmitus aplikāciju ar līdzīgu nosaukumu. Taču visu būtība ir līdzīga. Tajās iekļauti gatavi tematiski Mātes dienas fotorāmīši, kuros ievietot paša uzņemtu attēlu. Nofotografējiet māmiņu, nofotografējieties divatā vai pat uztaisiet visas ģimenes kopbildi, ielieciet to tīkamākajā rāmītī, pierakstiet klāt tekstu un izdrukājiet. Jums paliks krāšņa, gluži kā profesionālā fotostudijā veidota atmiņu kartiņa par šā gada Mātes dienu.


Ideja! Katrs no bērniem vai mazbērniem var sagatavot savu aktivitāti, tādējādi nodrošinot nodarbēm bagātu kopā sanākšanu.