Sirsnīgas dāvanu idejas māmiņas un vecmāmiņas iepriecināšanai svētkos

Līdz Mātes dienai palicis pavisam nedaudz. Līdz ar to ir pēdējais brīdis sarūpēt kādu jauku dāvanu.

FOTO: Shutterstock.com

Līdz Mātes dienai palicis pavisam nedaudz. Līdz ar to ir pēdējais brīdis sarūpēt kādu jauku dāvanu mammai, vecmāmiņai, tantei, krustmātei vai kādai citai mīļai dāmai, kura rūpējusies par jums kā mamma. 

 

Cepumi burciņā
Teju katrai mammai un vecmāmiņai ir kāda īpaši iemīļota cepumu recepte. Sarīkojiet pārsteigumu kopā ar bērniem, mēģinot šos cepumus izcept.

Cepumi

Mērķis nav tos pagatavot identiskus, bet gan parādīt, ka zināt, kādi kārumi viņu iepriecina, un ka esat domājuši par viņu, veltot laiku cepumu cepšanai. Ja mamma vai vecmāmiņa ir iemīļojusi kādu citu kārumu, varat mēģināt to pagatavot. Kārumus pēc tam salieciet speciālā trauciņā, ko bērni var noformēt ar īpašu kartiņu. 


Iepirkšanās soma
Mammu noteikti iepriecinās Mātes dienas dāvanā saņemta iepirkumu soma. Īpaši tad, ja tā būs šūta pašu spēkiem.

Iepirkumu soma

Ja izmanto vienkrāsainu materiālu, uz tā var izšūt kādu zīmējumu vai uzrakstu. Iepirkumu somas šūšanai vai izmantot audumu, kas dāvanas saņēmējai asociējas ar kādu īpašu notikumu. Varbūt viņa priecāsies par somu latviskās noskaņās, varbūt viņa ir iemīļojusi austrumnieciskus motīvus, bet varbūt viņai patīk sportiskāks noformējums. Mūsdienās ir daudz uzņēmumu, kas piedāvā apdrukas pakalpojumus. Arī tas ir veids, ko izmantot dāvanas gatavošanā. Šim nolūkam var izmantot bērna zīmējumu, ko uzdrukā uz auduma maisiņa. 


Māmiņdienas koncerts
Parasti skolās un bērnudārzos ir sarīkoti Mātes dienai veltīti koncerti, kas ir bezgala skaisti un emociju pilni. Taču, ja bērni jau skolas pabeiguši vai arī atbilstošs pasākums netiek organizēts, to varat sarīkot paši! Improvizētas dejas, dziesmu dziedāšana, dzejoļu lasījumi vai nelielas etīdes, kurās izspēlējat savas bērnības brīžus kopā ar mammu vai vecmāmiņu. Galvenais neaizmirst pasākumu safotografēt, lai vēlāk varētu izveidot brīnišķīgu atmiņu albumu. 


Plašu atskaņotājs
Dažkārt mēs nenovērtējam, cik mīļas un svarīgas mūsu vecākiem ir lietas no viņu bērnības un jaunības.

Plašu atskaņotājs

Ļoti iespējams, mammai ir saglabājusies plaša vinila plašu kolekcija, bet plašu atskaņotājs vairs nedarbojas. Liels būs viņas prieks un pārsteigums, ja Mātes dienā pasniegsiet viņai jaunu plašu atskaņotāju. Nu viņa varēs sameklēt savas mīļākās jaunības dienas plates, lai tās atkal noklausītos. 

Reklāma
Reklāma

 

Piedzīvojums
Ja uzmanīgi pārdomātu mammas vai vecmāmiņas dzīvi, saprastu, ka ir bijuši brīži, kad viņa visu sevi ir veltījusi darbam un ģimenei, piemirstot par atpūtu un izklaidi. Tādēļ sarīko mammai pārsteigumu un aizved piedzīvojumā. Kad viņa pēdējo reizi bijusi Zoodārzā? Vai viņa ir izstaigājusi Līgatnes dabas takas un uzkāpusi Gaiziņā? Pārsteigumiem un prieka pilns būs gājiens uz Ilūziju muzeju vai Gaismas pili Rīgā vai arī Leļļu muzeju Preiļos, Kaltēnu meža parku Kurzemē vai Vijciema čiekurkalti Vidzemē.


Termo krūze
Mammas mēdz būt pieticīgas un konservatīvas tā vietā, lai ieviestu savā ikdienā jaunas lietas, bez kurām, no vienas puses skatoties, var mierīgi iztikt, taču tajā pašā laikā ikdienu padara priecīgāku un komfortablāku.

Termokrūze

Viens no šādiem nieciņiem ir termo krūze. Nu mamma varēs doties ikdienas gaitās, paķerot līdzi krūzi siltas kafijas vai iemīļotās tējas. Un, protams, iedomāries par krūzes dāvinātājiem! 

 

Sirsnīgs foto albums ar neredzētām bildēm

Mūsdienās cilvēki dažādos svētkos un pasākumos reti izmanto fotoaparātu, biežāk izmanto viedtelefonus. Līdz ar to pastāv ļoti liela iespēja, ka ir daudz bilžu, kas nav visiem pieejamas.

Fotoalbums

Uztaisiet mammai pārsteigumu, savācot no radiem un draugiem neredzētas bildes un izveidojot skaistu bilšu albumu. Skatoties bildes, kas izgatavotas papīra formātā, ir pavisam cita sajūta!


Dāvanu karte veselības pārbaudei
Veselība šajā dzīvē ir vislielākā dāvana. To uzdāvināt ir pavisam grūti, taču varat parūpēties, lai mammai vai vecmāmiņai būtu iespēja veikt vispārēju veselības pārbaudi vai arī veikt kādas konkrētas veselību uzlabojošas procedūras. Universālas dāvanas katrai gaumei ar plašām izvēles iespējām no piedāvāto medicīnas un skaistumkopšanas pakalpojumu spektra piedāvā teju visas poliklīnikas un veselības centri. Dāvanu kartes piedāvā arī aptiekas un skaistumkopšanas saloni. Atliek vien izvēlēties dāvanas saņēmējai piemērotāko!