Kā ievalkāt jaunus apavus, iztiekot bez tulznām un sāpošām kājām?

Bieži vien prieku par jaunajām kurpēm vai zābakiem aizēno nepatīkamais ievalkāšanas process, kura laikā neiztikt bez tulznām un sāpošām kājām un noberztām pēdām.

Bezpapēža apavi mēdz noberzt ādu virs papēža vai saspiest kāju pirkstus tā, ka uz tiem veidojas tulznas.

FOTO: Shutterstock.com

Bezpapēža apavi mēdz noberzt ādu virs papēža vai saspiest kāju pirkstus tā, ka uz tiem veidojas tulznas.

 

Stila portāls „StyleCaster.com” apkopojis 3 veidus, kā bez sāpēm un nepatīkamām sajūtām ievalkāt jaunus apavus.

 

Zābaki
Ieteicams iegādāties tādus ādas zābakus, kas pirkšanas brīdī ir nedaudz par ciešu, jo materiāls ar laiku nedaudz pastiepjas. Tomēr pašā sākumā var sanākt pacīnīties ar diskomfortu.

Izmēģini šādu triku: piepildi ar ūdeni divus noslēgtus maisiņus ar ūdeni un ieliec tos zābakos.

Lai no tā izvairītos, ieteicams pudelē ar izsmidzinātāju ieliet ar ūdeni atšķaidītu spirtu. Iesmidzini šķidrumu zābakos, uzvelc tos kājās un apmēram 20 minūtes pastaigā pa mājām. Atkārto to vairākus vakarus, un tu jutīsi, ka āda ir nedaudz padevusies. Vēl viens triks: piepildi ar ūdeni divus noslēgtus maisiņus ar ūdeni un ieliec tos zābakos. Apavi pāri uz nakti atstāj saldētavā. Sasalstot ūdens izpletīsies un nedaudz pastieps zābakus.

 

Augstpapēžu kurpes
Runāsim atklāti – augstpapēžu kurpes ir radītas, lai būtu skaistas, nevis ērtas. Visdrošākā taktika ir doties pie kurpnieka un uzticēt apavu pastiepšanu speciālistam. Ja apavi ir cieši tikai noteiktās vietās, vari izlīdzēties arī mājas apstākļos. Ieslēdz matu fēnu zemākajā režīmā un turi to pie attiecīgās vietas, bet pēc tam, kad āda sasilusi, 15 līdz 20 minūtes pastaigā savās augstpapēžu kurpēs pa mājām.

Reklāma
Reklāma

 

Apavi bez papēža
Jā, apavi bez papēžiem ir radīti tieši tāpēc, lai būtu ērti valkājami. Taču jaunas ādas kurpes būs ciešas un nepadevīgas, kamēr nebūsi tās iestaigājusi.

Bezpapēža apavi mēdz noberzt ādu virs papēža vai saspiest kāju pirkstus tā, ka uz tiem veidojas tulznas.

To vislabāk darīt, uzvelkot divus zeķu pārus, ieaujot kājas apavos un valkājot tos pa mājām.  Bezpapēža apavi mēdz noberzt ādu virs papēža vai saspiest kāju pirkstus tā, ka uz tiem veidojas tulznas, tāpēc nodrošinies jau laikus, iegādājoties želejas spilventiņus, pēdiņas un citus palīglīdzekļus, kas mazina berzi.

 

Avots: www.kasjauns.lv