Praktiski padomi, kā pārdzīvot 14 stundu lidojumu

Ceļošana vairākas stundas pēc kārtas var būt nogurdinoša jebkurā transportā. Nekad nav pietiekoši daudz vietas kājām, blakus sēdošais cilvēks elpo pārāk skaļi vai gluži vienkārši ir tik garlaicīgi, ka vairs nav iespējams nosēdēt.

Tāliem ceļojumiem jāsagatavojas, pareizi plānojot lidojuma procesu

FOTO: Shutterstock.com

Tāliem ceļojumiem jāsagatavojas, pareizi plānojot lidojuma procesu

Protams, to var atrisināt, izmantojot iespēju ceļot luksus klasē ar dažādam ekstrām. Taču, ja nu tomēr nākas lidot ekonomiskajā klasē, šeit pāris ieteikumu, kā ceļojumu padarīt ciešamāku.

 

Izvēlies savu sēdvietu prātīgi

Lielākajā daļā gadījumu sēdvieta pie ejas ir prātīgākā izvēle. Pat, ja tu domā, ka kādā brīdī gribēsi pagulēt, labāk tomēr izvēlēties šo vietu. Sēdvieta pie ejas dod iespēju katrā laikā piecelties, izstaipīties un nedaudz pastaigāt. Protams, ja plāno visu lidojumu laiku gulēt, tad gan labāk izvēlēties sēdvietu pie loga un labu spilvenu.

 

Atgāz atpakaļ savu krēslu

Protams, reizēm cilvēki saka, ka nevajadzētu atgāzt atpakaļ savu krēslu, jo tas var traucēt citiem pasažieriem. Taču, ja ceļā jāpavada vairākas stundas, ikvienam ir tiesības uz nelielu komfortu. Protams, krēsls nav jāatgāž līdz pašam galam, taču kaut nedaudz paliekties atpakaļ gan var.

 

Ēdiens ir pārvērtēts

Pat, ja lidmašīnas ēdiens ir tiešām garšīgs un šķiet, ka varētu ēst vēl un vēl, tomēr ar ēšanu vajadzētu nedaudz piebremzēt. Tava gremošanas sistēma tev tikai pateiksies. Bet tas nenozīmē, ka nevajadzētu ēst nemaz. Nekas nevar būt sliktāks par to, ka tieši pēc tam, kad esi palaidis garam maltītes laiku, tu sajūties pamatīgi izsalcis un līdz nākamajai ēdienreizei jāgaida vairākas stundas. Ja tomēr sanāk izlaist kādu maltīti, ir labi, ja līdzi ir kāds rezerves našķis, piemēram, rieksti, kas palīdzēs tikt galā ar izsalkumu līdz nākamajai ēdienreizei.

 

Dzer ūdeni

Izmanto jebkuru reizi, kad tev tiek piedāvāts ūdens. Ja ar to nepietiek, nekautrējies un palūdz vēl, jo nekas nevar būt svarīgāks par pietiekošu ūdens daudzumu ķermenī.

Reklāma
Reklāma

 

Iegādājies aksesuārus ceļošanai

Ja plāno lidojuma laikā gulēt, tad noteikti noderīgs būs ceļojuma spilvens un acu aizsegs. Kā arī lietderīgi ir paņemt līdzi kādu plānu jaku vai palielu šalli, lai nebūtu problēmu, ja lidmašīnā temperatūra gadās zemāka, kā gribētos.

 

Pārliecinies, ka visām tavām viedierīcēm ir pilna baterija

Viedtālruņi, planšetdatori, portatīvie datori un citas ierīces var būt labs ceļabiedrs. Bet tikai tad, ja tās ir pietiekoši uzlādētas, tāpēc pirms lidojuma par to vajadzētu pārliecināties. Ja nu tomēr neviena no ierīcēm vairs nedarbojas un pie sēdvietas nav arī lādētāja, tad ir labi, ja līdzi ir arī kāds žurnāls vai grāmata.

 

Nelieto kosmētiku

Ja ceļā jāpavada vairākas stundas, tad visticamāk nevajadzētu pārāk aizrauties ar kosmētikas lietošanu, jo ceļojuma beigās viss būs vai nu izsmērējies vai liks justies vēl nogurušākai vai pat netīrākai. Tāpēc labāk paņemt līdzi salvetes, ar ko kosmētiku kādā brīdī noņemt. Tīra seja noteikti palīdzēs justies svaigāk ceļojuma beigās.

 

Avots: Travelnews.lv