Kā zaudēt svaru pēc bērnu piedzimšanas, neatņemot laiku bērniem. Kādas sievietes pieredze. FOTO

Liekais svars un teju nenometami kilogramu desmiti pēc bērniņa piedzimšanas, diemžēl ir ļoti daudzu jauno māmiņu problēma. Ja ikdienas rutīnu un vienveidību izkrāso ar šokolādes un cepumu diētu, tad atgriezties normālā svarā tiešām ir grūti. 

FOTO no DailyMail.com.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

FOTO no DailyMail.com.

Marika (31 gads) pēc meitiņu laišanas pasaulē svēra 104 kilogramus un pilnīgi atklāti atzinās, ka ir šokolādes atkarīga. Bet kad problēmas ar svaru un pašapziņu sāka graujoši ietekmēt arī viņas ģimenes dzīves nākotni, Marika ķērās pie lietas – sports un veselīgi ēšanas paradumi palīdzēja samazināt svaru par 40 kilogramiem. Bet interesantākais ir tas, ka pievēršanās savām vajadzībām nemaz neatņēma laiku bērniem. Ik dienu sieviete aktīvi sportoja vismaz 30 minūtes, par svariem izmantojot abus savus mazuļus – Miu (4 gadi) un Leonu (6 gadi). 

Nodarbības kopā ar mammu izrādījās ne tikai jautras un patīkamas bērniem, bet palīdzēja atbrīvoties no liekā svara mammai, ļāva kvalitatīvi pavadīt laiku kopā un pieradināja bērnus pie domas, ka sportot ir forši! 

Kad Marika saprata, ka liekais svars vairs nav tikai kosmētisks defekts? “Kad man sāka sāpēt mugura, bet ar bērniem spēlējoties, es vienmēr izvēlējos sēdēt uz grīdas un necelties kājās, jo tā bija ērtāk, kļuva skaidrs, ka liekais svars vairs nav tikai izskata problēma.”

 

 


 


Lasi arī:
Māmiņai satraukums: ko darīt, ja pēc bērniņu piedzimšanas strauji krītas svars
Kā slaidu augumu pēc dzemdībām atgūst ārzemju dziedātājas, aktrises un sabiedrības dāmas

 


Ar ko sākt?
Vispirms atsakieties no saldumiem ikdienā. Pat ja aktīvi sportojat, neveselīgs, kalorijām pārbagāts uzturs tomēr ir pirmais, kas ietekmē svaru. Tāpēc sāc ar to, ka atsakies no saldumiem un šokolādes. Ja nevari atteikties no visa uzreiz, sāc pamazām. Vienu šokolādes tāfelīti vai cepumu dienā mazāk nekā dienu pirms tam. 

 

 

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 

Nākamais solis – ieviest ēdienkartē sezonālos dārzeņus. Gatavo tos dažādos veidos – tvaicē, vāri, izmanto salātos, izmēģini dažādu tautu virtuvju receptēs.  

 

 

 

 

 

Ievies fiziskās aktivitātes 30 minūtes dienā 6 reizes nedēļā. Ar Marikas izmantotajiem vingrojumiem var iepazīties viņas veidotajā nu jau maksas blogā http://www.noexcusefitmom.com/  Sākumā hobijs nu ir pārtapis par sievietes pamatprofesiju – viņa ir fitnesa koučs jaunajām mammām.  Dažus vingrojumus Marika ir atklājusi bez maksas. 

 

 

 

 

 

Avots: DailyMail.com