Lidojums "turp un atpakaļ" vairs nav izdevīgi. Knifi, kā nopirkt lētas aviobiļetes

Mazāk pieredzējušie ceļotāji bieži vien joprojām izvēlas meklēt aviobiļetes savu braucienu galamērķiem vienas aviokompānijas piedāvājuma ietvaros. Iemesls gluži racionāls – agrāk “turp un atpakaļ” nozīmēja visizdevīgāko cenu piedāvājumu. 

Ceļošana sākas ar ceļu. Iegādājies biļetes un sāc plānot tālāko piedzīvojumu.

FOTO: Shutterstock.com

Ceļošana sākas ar ceļu. Iegādājies biļetes un sāc plānot tālāko piedzīvojumu.

Pēdējos gados šī pārbaudītā metode vairs nestrādā. Pieredzējis ceļotājs un ceļojumu blogeris Aleksejs Kučers savā blogā padalījies ar padomiem, kā vislētāk nopirkt biļetes lidojumiem. 


Pērc tikai uz vienu galu
Sāc meklēt aviobiļetes tikai uz vienu pusi, izmantojot lēto aviokompāniju piedāvājumus. Zemo cenu lidsabiedrību pamatmērķis ir par zemu cenu nogādāt tevi no punkta A uz punktu B, nepiedāvājot dārgas papildus ekstras un ērtības. Tas, vai pērc lidojumu turp un atpakaļ, biļetes cenu neietekmē nemaz. 
Uzliekot iestatījumu “turp un atpakaļ”, meklēšanas sistēma būtiski ierobežo piedāvājumu skaitu noteiktos datumos. 


Meklē biļetes no pareizā telefona 
Meklējot aviobiļetes caur iPhone vai Apple datora, cena ir par 2-5% augstāka nekā to pašu darot caur Android vai Windows telefona/ datora operētājsistēmu. 
Turklāt vēl viens knifs – darba dienu vakaros un naktīs biļešu cenas ir lētākas nekā tad, ja tās meklē brīvdienās vai darba laikā. Novērots, ka visizdevīgākais laiks aviobiļešu iegādei ir otrdienās no pusdienlaika līdz pusnaktij. 


Turi pa rokai kredītkarti 
Ja esi izlēmis nedaudz “pazondēt”, kāds ir lēto aviobiļešu piedāvājums, turi pa rokai kredītkarti un personas datus, kas jāievada, pērkot biļetes. Pilnīgi iespējams, ka nupat atrasto ļoti izdevīgo piedāvājumu pazaudēsi, kamēr dosies pēc naudas maka un sameklēsi maksājumu karti. Pēc 10 – 15 minūtēm biļetes jau būs dārgākas, bet ne tāpēc, ka jau izpirktas, bet gan tādēļ, ka aviokompānijas mājaslapā piefiksēts, ka tevi interesē konkrētais virziens un biļetes, tāpēc cenu var nedaudz palielināt. 


Kā sameklēt labākās cenas gadā 
Ja mērķis ir ļoti konkrēts, tad šis padoms nederēs, bet ja vēlme ceļot ļauj elastīgi pielāgoties piedāvājumam, tad meklējiet lētākās biļetes, izvēloties valsti, nevis konkrēto pilsētu. 

Aviobiļešu meklēšanas mājas lapa skyscanner.net ļauj izvēlēties “opciju” – “Lētākais mēnesis”. Tas nozīmē, ka norādot vēlamo galamērķi, var atrast lētākās biļetes gada griezumā. 

 

Lēto aviokompāniju saraksts un pārbaudītas biļešu meklēšanas sistēmas

Reklāma
Reklāma

Budžeta aviokompānijas, kas piedāvā lētos lidojumus Eiropā


Izmantojot vietnes www.cheaptickets.com  un www.skyscanner.net, var meklēt lētos biļešu piedāvājumus un izdevīgākos lidojumu savienojumus saviem ceļojumiem.