Skrubis, vēss ūdens un noslaucīšanās: pieci noderīgi padomi ķermeņa kopšanai ziemā

Ziemas periodā ādas kopšanai ir jāpievērš pastiprināta uzmanība, lai āda būtu zīdaini maiga un nekļūtu sausa. Ir labi zināms, ka nepārtrauktas temperatūras maiņas ādu ietekmē negatīvi – aukstais gaiss ārā, intensīvā apkure iekštelpās – sausina ādu, padara to jutīgu un tai ir nepieciešama papildu mitrināšana. Dove zīmola vadītāja Marita Soha piedāvā piecus padomus, kā pasargāt un parūpēties par savu ķermeņa ādu aukstajā sezonā.

Īpaši svarīgi ir mitrināt plaukstas un pēdas, jo tajās ir mazāk tauku dziedzeru.

FOTO: Shutterstock.com

Īpaši svarīgi ir mitrināt plaukstas un pēdas, jo tajās ir mazāk tauku dziedzeru.


1. Mazgājieties remdenā ūdenī. Ziemas laikā, kad ir auksts, silta duša vienmēr palīdz ātri sasildīties. Taču ir svarīgi atcerēties, ka ilgstoša mazgāšanās karstā ūdenī bojā ādas dabīgo tauku slāni, kas to pasargā no sausuma. Ja āda mazgājoties kļūst sarkana, tā ir pirmā pazīme, ka ir jāpieregulē ūdens temperatūra vai jābeidz mazgāties. 


2. Pēc mazgāšanās nosusiniet ādu. Pēc mazgāšanās ar vieglām roku kustībām nosusiniet ādu ar dvieli. Spēcīga ādas berzēšana pēc mazgāšanās bojā ādas virskārtu un padara to sausāku. Ja āda pēc mazgāšanās paliks nedaudz mitra, tā uzsūks ķermeņa losjonu līdz pat dziļākajiem ādas slāņiem, kā rezultātā āda būs ilgāk aizsargāta no sausuma.


3. Lietojiet intensīvos ķermeņa krēmus. Ziemā ķermeņa kopšanai jābūt daudz intensīvākai nekā parasti, jāizvēlas produkti ar dziļi mitrinošu efektu, lai āda būtu pasargāta no aukstuma. Īpaši svarīgi ir mitrināt plaukstas un pēdas, jo tajās ir mazāk tauku dziedzeru. Regulāra mitrināšana palielinās ādas mitruma līmeni un āda kļūs maiga un samtaina.


4. Lietojiet skrubi. Ādas skrubēšanai, kas veicina jaunu ādas šūnu rašanos un palīdzēs arī labāk absorbēt ķermeņa kopšanas produktus, jābūt daļai no ķermeņa kopšanas rituāla ziemā. Ierasts, ka ar skrubi attīrām tikai sejas ādu, bet patiesībā regulāra skrubēšana ir jāveic arī ķermenim, jo atmirušās ādas šūnas daudz ātrāk veidojas tieši uz ķermeņa, nevis sejas ādas. Savukārt, ja atmirušās ādas šūnas netiek noskrubētas, tās nosprosto poras, un āda netiek mitrināta, kā rezultātā tā kļūst sausa un raupja.

Reklāma
Reklāma


5. Atcerieties dzert ūdeni. Lai izvairītos no dehidrācijas, ir svarīgi ādu mitrināt arī iekšēji. Ziemas sezonā ūdens lietošana, papildus citiem karstajiem dzērieniem kā tēja, kafija un kakao, var tikt piemirsta. Taču mūsu ķermenim šķidrums ir jāuzņem regulāri, visu gadu. Īpaši labvēlīgs ādas veselībai būs silts ūdens ar citrona šķēlīti.