Vietas, kur Rīgā slidot, slēpot un vizināties ar ragavām

Rīgā ir ieradusies ziema un līdz ar to arī atvērtas arī slēpošanas trases. Nedēļas nogalē jau strādāja slēpošanas trases Biķerniekos, Uzvaras parkā un Mežaparka.

Šurp slidas! Sākas ziemas prieki!

FOTO: Shutterstock.com

Šurp slidas! Sākas ziemas prieki!

Uzvaras parkā trasi klāj gan dabīgais, gan mākslīgais sniegs. Iespējams nodarboties ar distanču slēpošanu. Inventāra iespējams iznomāt. Ja esat ieradušies ar savām slēpēm, tad trases izmantošana ir bezmaksas.


Biķernieku trase sākusi strādāt no 4.janvāra. Vakaros trase ir apgaismota, ir inventāra nomas punkts.
Biķernieku trase 4,7 kilometru garumā ir sagatavota distanču slēpošanai un to iemēģinājuši jau daudzi slēpot gribētāji. Trase ir sagatavota gan slidsolim, gan klasiskajam solim ar iespēju veikt īsāku – 2,2 kilometru distanci, un tā ir pietiekami plata, lai vietas pietiktu sportistiem, amatieriem un arī ģimenēm ar bērniem. Trasei vietām ir neliels reljefs, kas slēpošanu padara vēl interesantāku. Vakaros līdz plkst. 24.00 darbojas trases apgaismojums, un tā ir pieejama bez maksas.
 

Eizenšteina ielā 2 – pie trases starta/finiša līnijas – atrodas Burusports distanču slēpju noma. Tajā ir pieejams inventārs gan pieaugušajiem, gan bērniem sākot ar 28. kājas izmēru. Arsenālā slēpes klasiskā un slidsoļa slēpotājiem, kā arī sporta inventārs. Nomas klientus aicinām savus auto atstāt Eizenšteina ielā 2 pie Biķernieku kompleksās sporta bāzes biroja. Tie, kuriem savs inventārs ir, auto var novietot arī pie Audi centra un slēpošanu uzsākt no turienes.
 

Slēpju nomas darba laiki:
Pirmdien – piektdien: plkst.12:00-20:00
Sestdien: plkst.9:00-20:00
Svētdien: plkst.9:00-19:00

Slēpošanas inventārs bērniem ar īpašām vajadzībām - bez maksas. Burusports distanču slēpju noma Biķerniekos veiksmīgi sadarbojas ar Strazdumuižas internātvidusskolu – attīstības centru vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem, un rezultātā skolas bērni un pavadošais personāls saņem inventāru slēpošanai Biķerniekos bez atlīdzības.   Lai vienotos par šo piedāvājumu, nodarbību laikiem un saņemtu papildu informāciju, aicinām skolu pārstāvjus (sporta skolotājus) sazināties ar Burusports pārstāvjiem pa epastu info@burusports.lv, bikernieki@burusports.lv vai zvanīt 25450990.
 

Mežaparkā Ziemas atrakciju parks “Rīgas Sniega parks” Lielās estrādes teritorijā darbu sāka 6.janvārī. Darbojas  slidotava, distanču slēpošanas trase un trīs kameršļūkšanas trases. Plānots izveidot arī inventāra nomas punktu. Apmeklētājiem ar savu inventāru slidotava un distanču slēpošanas trases izmantošana ir bez maksas!

Darba laiks no otrdienas līdz piektdienai ir plkst. 15:00 -  21:00, sestdienās un svētdienās plkst. 11:00 – 21:00, pirmdienās – slēgts. Autotransporta iebraukšanas biļete Mežaparkā 2 EUR, piebraukšana ar auto no Viestura prospekta puses.

Reklāma
Reklāma

"Rīgas Sniega parka" organizatori SIA “Rīgas meži” un SIA "Cīruļkalns - atpūtas bāze" jau iepriekš brīdina: Mežaparka alejās tiek ierīkotas distanču slēpošanas trases, brauc bērni ar ragaviņām, kājām pārvietojas ģimenes ar bērniem un senioru vecuma cilvēki, būs atļauta autotransporta iebraukšana, tādēļ visi autovadītāji aicināti ievērot ceļu satiksmes noteikumus un nepārsniegt atļauto maksimālo braukšanas ātrumu 20 km/h!


Pie Kongresu nama darbojas slidotava ar mākslīgo ledu, bet aukstā laikā slidotavas ar dabīgo ledu darbojas pie Sarkandaugavas reģionālā sporta centra, kas atrodas pie bērnu un jauniešu centra “Laimīte”, Sarkandaugavas ielā 24,  pie Rīgas Anniņmuižas vidusskolas Imantā, Kleistu ielā 14, Rīgas ziemas sporta un aktīvās atpūtas parkā, Uzvaras bulvārī 15, pie Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas Andreja Saharova ielā 35, pie Rīgas Ķengaraga vidusskolas, Maskavas ielā 273 un pie Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas, Parādes ielā 5c. Ieeja slidotavās ar savām slidām, hokeja nūjām, ķiverēm, u.tml. – bezmaksas. Pie visām slidotavām darbojas inventāra nomas punkts.
 

Vizināties ar ragavām 
No 7. janvāra darbojas kalns bijušās izgāztuves vietā Deglava ielā jeb "Ušakova kepka". Rīgas Dome atgādina, ka kaut ko būvēt vai labiekārtot šajā kalnā drīkstēs tikai pēc četriem gadiem. To nosaka projekts, kas tapis ar Eiropas fondu līdzfinansējumu. Šie ierobežojumi liedz Rīgas pašvaldībai arī vēl četrus gadus novākt žogu. Tas nozīmē, ka visus šos četrus gadus tas ir "savvaļas" kalns.

"Savvaļas kalns" nozīmē, ka jābūt uzmanīgiem un vecākiem pašiem jāseko drošībai uz šī kalna. Rīgas Dome no savas puses nodrošina riepas gar žogu un cilvēkus, kas sekos līdzi kārtībai. Brīvdienās inventāra nomas punktā dežurē mediķis.

Pie kalna 28. janvārī tiks atklāta slidotava, un, kamēr ir sniegs, darbojas arī slēpošanas trase ar dabīgo sniegu. Tā atvērta katru dienu no 10:00 līdz 21:00. Slēpošanas trasē būs pieejams inventāra nomas punkts. Slēpošanas komplekts (sporta slēpes, nūjas un zābaki) bērniem līdz 16 gadiem un pensionāriem maksās 3 eiro stundā, savukārt pieaugušajiem – 4,5 eiro stundā. Slēpošanas trase pie Deglava ielas kalna atrodas Lielvārdes ielā 141.