Kā bērni degustēja jaunos "Rasēns" jogurtu ar samazinātu cukura daudzumu

Uzņēmums Food Union dāvāja lielisku iespēju vecākiem un bērniem piedalīties produktu testā un nobaudīt "Rasēna" jogurtus ar zemeņu, persiku un melleņu garšu. Rakstā lasi, ko vecāki stāsta par "Rasēns" jogurtiem, kuriem šobrīd ir samazināts cukura daudzums teju par trešdaļu. "Rasēns" jogurti ir pirmie Latvijā, kas atbilst Ministru Kabineta noteikumiem Nr.172 par uztura normām bērnudārzu un skolu audzēkņiem.

Rasēns jogurti tiek ražoti no augstākās kvalitātes Latvijas piena, kas ir būtisks kalcija avots sabalansētā bērnu uzturā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Rasēns" jogurti tiek ražoti no augstākās kvalitātes Latvijas piena, kas ir būtisks kalcija avots sabalansētā bērnu uzturā.


Mamma Dina un trīsgadīgais dēls Magnus

Līdz šim jogurtus un piena dzērienus drīzāk ierindoju pie našķiem. Patīkams pārsteigums bija jaunie “Rasēna” jogurti, kas izstrādāti bērniem un satur samazinātu cukura daudzumu (11,2 g uz 100 gramiem. Papētot citu jogurtu, tas saturēja 13 g cukura uz 100 gramiem).

Ļoti priecātos, ja mūsu trīsgadnieks savā ēdienkartē piekristu iekļaut vairāk piena produktu, jo sevišķi raudzētos (kā piemēram jogurtu), kas ir pienskābo baktēriju avots un palīgs imunitātes stiprināšanā.

Šobrīd mūsu dēlam ir raksturīgi atteikties no dažādiem pārtikas produktiem, kurus agrāk ēda labprāt, tajā skaitā, arī no piena. Vislabprātāk viņš “Rasēna” jogurtu ēda kopā ar biezpienu. Laikam jau ieradumam ir liels spēks, jo šādā kombinācijā jogurtu lietojam jau no viena gada vecuma. Mēs, pārējie ģimenes locekļi, labprāt ēdām jogurtu deserta vietā, bez piedevām.

 Bērnam ļoti patika iepakojuma vizuālais noformējums  un, protams, klāt pievienotās uzlīmes, kas ūdenī maina  krāsu. Man, savukārt, likās ļoti parocīgs mīlīgais  glāzītes tilpums (110 g), bērnam viegli noturēt rokā un  atbilst vienas ēdienreizes porcijai. Man ir ļoti svarīgi arī  tas, ka jogurtam nelielā devā ir pievienoti papildus  vitamīni: A, D, B un kalcijs (15% no ieteiktās dienas  devas, rēķinot uz 100 gramiem).

 Garšas ziņā mūsu viedokļi dalījās, jo katram ir savs  favorīts. Magnus deva priekšroku zemeņu, mamma –  persiku, bet tētis – melleņu jogurtam. Salīdzinot ar citu  jogurtu, kas jau stāvēja ledusskapī, “Rasēna” jogurts  likās maigāks pēc garšas. Bērnam tas patīk, jo viņš  atsakās no piesātinātām vai spēcīgām garšām. Tētim  gan likās, ka jogurta garša ir par maiga, jo viņš dod  priekšroku intensīvākai. Man, savukārt, patīk, ka  jogurts pēc konsistences ir kā maigs krēms. 

Domāju, ka šī ir laba alternatīva saldēdienam, kā arī  veselīga piedeva augļiem, brokastu pārslām vai biezpienam.


Mamma Līga un trīs gadus vecais dēls Rihards

Saņemot īpašo maisiņu, neviltots prieks bija visu izsaiņot, lai apskatītos, kas "lācītim vēderā". Ar patiesu sajūsmu visas iepakojumā atrodamās uzlīmes tika testētas un liktas pie ledusskapja. Par “Rasēna” jogurtu kvalitātes zīmi liecināja vairāki iztukšoti trauciņi. Neskatoties uz to, ka vecāku garšas kārpiņām tīkamākais bija melleņu jogurts, pirmie no ledusskapja plaukta pazuda zemeņu jogurti, kaut arī smādētas netika pārējās garšas. Tā kā jogurts ir viegls pēc konsistences un veiksmīgā tilpumā (110 g), tad saturs vēderā pazūd nemanīts.

  
 

Mamma Sintija un četrus gadus vecais dēls Marks

Markam “Rasēna” jogurts ar zemeņu garšu bija vismīļākais, šo garšu uzreiz atpazina un teica, ka garšo. Par jogurtu ar persiku garšu sākumā nebija īpaši sajūsmināts, sāka sķobīties (jo neesot tā pati zemeņu garša), bet, apēdot divas karotes, teica, ka tiešām esot garšīgs. No visiem jogurtiem šīs šķita vissaldākais. Melleņu jogurts bērnu neuzrunāja, apēda dažas karotītes un teica, ka “kožot” kaklā. Persiku un zemeņu jogurti mums patiešām topā!

Markam ļoti patika iepakojums ar uzlīmēm, kas ūdenī maina krāsu, arī tagad ieejot veikalā mazais jau zina, ka tieši šiem jogurtiem ir tās foršās uzlīmes :)

Jogurtus ēdam tāpat vien un nekādas papildus piedevas nepievienojam, jo Marks ir īsts jogurtu cienītājs.
Jogurta struktūra ir patīkama, tā saturs rāda, ka tas ir bez konservantiem, saldinātājiem, bet satur kalciju un vitamīnus.

Reklāma
Reklāma


Mammamuntetiem.lv redaktore Līga Brūvere ar meitām Rēziju (8 gadi) un Elizabeti (12 gadi)

Ikdienā neesam lieli jogurtu patērētāji. Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc esmu skeptiska pret šo it kā agrāk par veselīgu uzskatīto skābpiena produktu, ir tieši liekais cukura daudzums. Tāpēc bija īpaši interesanti testēt jogurtu, kurā cukura daudzums ir samazināts. Jāatzīst, ka bērni atšķirību nesajuta vispār. Respektīvi, garša ir lieliska, kaut cukurs tajā ir stipri mazāks kā agrāk. Meitas teica, ka jogurts ir garšīgs, īpaši persiku jogurts, uzsvēra tā krēmīgo struktūru. Jaunākajai meitai Rēzijai arī patika klāt pieliktās uzlīmes. Parocīgs izmērs – tieši tāds, lai apēstu vienā reizē brokastīs vai pēc skolas launagā. Sākumā “Rasēna” jogurtus ēdām bez piedevām, lai varētu sajust garšas nianšu atšķirības, bet pamēģinājām arī ar biezpienu – garšo tik pat labi. 

 

Par Food Union
Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā “Premia”, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā “Premier Is”, saldējuma ražotāju Norvēģijā “Isbjørn Is”, saldējuma ražotāju Rumānijā “Alpin57Lux” un saldējuma ražotāju Baltkrievijā “Ingman Ice Cream”.
Food Union grupas kopējais apgrozījums 2015. gadā sasniedza 256 miljonus eiro, no tiem 60% jeb 158 miljonus eiro apgrozījumu radīja tieši Baltijas uzņēmumi. Grupā kopumā tiek nodarbināti vairāk nekā 2500 darbinieku, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieku strādā uzņēmumos Baltijā.