Kā tikt galā ar smirdīgu miskasti. Elementārs padoms

Jo siltāks un mitrāks laiks vai telpa, jo ātrāk vairojas baktērijas un sēnītes, kas lielā mērā ir atbildīgas par nepatīkamām smakām kā atkritumu spainī virtuvē, tā atkritumu tvertnēs pagalmā. Kā rīkoties gudri, lai novērstu nelāgās smakas?

Pret smaku atkritumu maisā vai spainī, vai tvertnē var cīnīties. Piedāvājam vairākus pārbaudītus padomus.

FOTO: Shutterstock.com

Pret smaku atkritumu maisā vai spainī, vai tvertnē var cīnīties. Piedāvājam vairākus pārbaudītus padomus.

Padomi, kā rūpēties par savu atkritumu tvertni vai konteineri

 

  • Lielisks līdzeklis mitruma ierobežošanai ir kaķu tualetei domātās granulas – tas nekas, ka mājās nemaz kaķa nav. Granulas noder gan mazam virtuves atkritumu spainītim, gan lielajām atkritumu tvertnēm. Katru reizi pēc tvertnes iztukšošanas tajā ieber granulu kārtu – tās uzsūks mitrumu no slapjiem atkritumiem un lielā mērā neitralizēs arī smakas.
  • Smalkāku, bet gana mitru virtuves atkritumu savākšanai labi noder olu kastītes, gatavotas no kartona vai tamlīdzīga materiāla, bet ne no plastmasas. Vispirms atkritumus saliek kastītē un to pēc tam – spainī vai tvertnē.
  • Pat dabiskas izcelsmes atkritumi kā, piemēram, kartupeļu mizas, kāposta kaceni, kafijas biezumi utt. pēc īsa laika sāk nepatīkami dvakot. Smaku lielā mērā var novērst, ja tos vispirms ietin vecās avīzēs vai citā papīrā. Ja mājās ir daudz nelielu polietilēna maisiņu, kurus tik un tā paredzēts izmest (kas videi gan par labu nenāk), papīra vietā var izmantot arī tos.
  • Iedarbīgs līdzeklis smaku neitralizēšanai ir dzeramā soda. Katru reizi pēc atkritumu spaiņa iztukšošanas un iztīrīšanas tajā ieber pa 1–2 karotēm sodas. Lielās tvertnēs var iekaisīt arī saberztas kokogles, kā arī bagātīgi ieslacīt parasto galda etiķi.
  • Lai pats virtuves atkritumu spainis ātri vien nepiesūktos ar nepatīkamu smaku, pirmkārt, tajā vienmēr vajadzētu ieklāt avīžpapīru un, otrkārt, ielikt pietiekami lielu maisu, kurā tad mest atkritumus. Tas nenozīmē, ka obligāti jāpērk speciālie maisi – tikpat labi noder visparastākie lielveikalu iepirkumu maisi, ja tādus izmanto produktu atnešanai mājās.

 

LASI ARĪ:

Reklāma
Reklāma

Septiņi paņēmieni, kā vienkārši un efektīvi iztīrīt pieķepušu cepeškrāsni

Kā kopt veļas mašīnu, lai tā nesāktu smakot?

 

Avots: www.jauns.lv

Saistītie raksti