Kartupeļu ēdieni - cepti krāsnī, ar mērcītēm, stampāti un no kartupeļu mīklas

Kārtīga latvieša pats galvenais ēdiens ir kartupelis. Tos ceļam galdā visdažādākajos veidos, tāpēc apkopojām dažādas idejas, kā izmantot kartupeli kā pamatēdiena galveno sastāvdaļu. 

Foto: Artūrs Ķipsts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Artūrs Ķipsts

Kartupeļi satur daudz cietes, tāpēc uzturvērtības ziņā pielīdzināmi graudaugiem.  Latvijā kartupeļi ir viens no galvenajiem C viatmīna uzņemšanas avotiem. Lai iespējami labāk saglabātu C vitamīna krājumus, svarīgi, kā kartupeļi pagatavoti – kartupeļi ar mizu - cepeškrāsnī cepti, vai vārīti ir daudz vērtīgāki.  Gatavi kartupeļi ļoti viegli sagremojas, atšķirībā no citiem dārzeņiem. Ja kartupeļiem sadīguši asni, tie vairs nav lietojami uzturā, jo zaudē vērtīgos vitamīnus un minerālvielas.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti