7 augi, kas uzlabos enerģiju mājās

Daudzi no mums mājās audzē dažādus augus, ne tikai mājokļa greznošanai un rotāšanai, bet arī garšvielu plaukta bagātināšanai.  

Orhideja ir viens no tiem augiem, ko vēlams turēt guļamistabā.

FOTO: Shutterstock.com

Orhideja ir viens no tiem augiem, ko vēlams turēt guļamistabā.

Augu izvēlei jāpieiet ar apdomu, jo ir augi, kas īpaši labvēlīgi ietekmē enerģētisko stāvokli mājoklī, tādējādi uzlabo arī veselību un mazina stresu. Kādus augus izvēlēties?

 

Baziliks

Šis augs attīra gaisu un piesaista pozitīvās vibrācijas. Īpaši daudz izdala skābekli, kā arī absorbē kaitīgās gāzveida vielas. Bazilikam piemīt antibalteriālas un pretsēnīšu īpašības. Darbojas kā antioksidants.  Lai tas dotu maksimālu ārstniecisku efektu, jāliek uz saulainākās palodzes. 

 

Rozmarīns

Šis augs attīra māju no kaitīgiem toksīniem, un tādējādi veicina fizisko un garīgo labklājību. Tā smarža uzlabo garastāvokli, mazina trauksmi un bezmiegu, uzlabo atmiņu. Palīdz sasniegt iekšējo mieru. Ieteicams audzēt saulainā vietā, nav ūdensprasīgs.

 

Alveja

Šis apbrīnojamais augs nes pozitīvu enerģiju un prieku, iznīcina negatīvas vibrācijas, un tam piemīt spēcīgas ārstnieciskās īpašības. Alveju nepieciešams regulāri laistīt. Alvejai nepatīk atrasties tiešos saules staros. 


Krizantēmas

Reklāma
Reklāma

Arī krizantēmām piemīt dziednieciskas īpašības, tās veicina tīrību un godīgumu, attīra gaisu un likvidē toksīnus. Krizantēmas simbolizē ilgu mūžu un labklājību. 


Palma

Ja tavā mājā vai birojā būs palma, gaiss būs daudz tīrāks. Palmu lapas mazina spriedzi, ja tāda ir radusies.  


Orhideja

Kā jau esam secinājuši, daudzi augi uzlabo enerģiju mājās. Īpaši tas attiecas uz augiem, kas ilgi zied. Viena no ilgziedētājām ir orhideja. Tās ziedi mēdz būt dažādās krāsās un formās, patīkamā smarža nomierina prātu un uzlabo garastāvokli. Orhideja izdala skābekli naktī, tāpēc šo augu ieteicams turēt guļamistabā.


Salvija

Salvija novērš negatīvas emocijas, piemēram, bailes un dusmas. Veicina pozitīvas enerģijas plūsmu. Salviju regulāri jālaista. 

 

Avots: Essentialhealthadvisor.com