Semināru festivāls - Ģimenes psiholoģijas centrā LĪNA

Tā ir iespēja vienas dienas laikā par simbolisku samaksu piedalīties semināros, kuros tiek pievērsta īpaša uzmanība kādai ar psiholoģiju saistītai tēmai. Centra speciālisti, aicinot piedalīties šī gada Semināru festivālā, mēģinās parādīt dažādas ar intimitāti saistītas tēmas, mudinot domāt par tām tālāk, lai bagātinātu savu dzīvi un uzlabotu savu attiecību kvalitāti. Runāsim arī par intimitāti attiecībās starp bērniem un vecākiem gan grūtniecības laikā, gan pēc bērniņa piedzimšanas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Psiholoģe: „Daļa pieaugušo neapzinās, ka izvairās no emocionāli intīmām attiecībām.”

Spēt piedzīvot tuvas attiecības un intimitāti tajās ir mūslaiku izaicinājums. Kamēr tiek skaitīts draugu skaits dažādās sociālās vietnēs un notiek paziņojumi visiem reizē par to, kas pašlaik svarīgs mūsu dzīvē, arvien retāk tiek piedzīvoti dziedinoši un spēcinoši tuvības brīži.

 

Cik daudz tuvības mēs spējam izturēt? Kāpēc tas mēdz būt tik biedējoši un šķist neiespējami?

Psiholoģe un ģimenes psiholoģijas centra Līna vadītāja Vita Kalniņa atzīst: "Ļaut otram pietuvoties ne tikai fiziski, bet arī emocionāli daudziem mūsdienās ir izaicinājums. Iespējams, liela daļa pieaugušu cilvēku par to nedomā un neapzinās, ka savā dzīvē, lai arī varbūt pieļauj fizisku tuvību, tad tomēr izvairās no emocionāli intīmām attiecībām.”

 

Mūsdienās intimitāte bieži tiek saistīta kopā ar seksualitāti, aizmirstot, cik nozīmīga tā ir tuvās draugu attiecībās, vecāku un bērnu, kā arī brāļu un māsu attiecībās.

 

Intimitāte ir tad, ja cilvēks kāda cita cilvēka klātbūtnē ar savu rīcību un sakāmo, uzdrošinās parādīt savas patiesās izjūtas un domas. Piedzīvot intimitāti nozīmē vispirms piedzīvot sevi šajā iekšējā atkailināšanās procesā un uzdrošināties to paust.

Reklāma
Reklāma

 

Mūsdienās intimitāte bieži tiek saistīta kopā ar seksualitāti, aizmirstot, cik nozīmīga tā ir tuvās draugu attiecībās, vecāku un bērnu, kā arī brāļu un māsu attiecībās. Tomēr, protams, arī seksuālajām attiecībām dziļumu piešķir tieši intimitātes aspekts.

 

Katru gadu Ģimenes psiholoģijas centrs LĪNA organizē Semināru festivālu. Tā ir iespēja vienas dienas laikā par simbolisku samaksu piedalīties semināros, kuros tiek pievērsta īpaša uzmanība kādai ar psiholoģiju saistītai tēmai. Centra speciālisti, aicinot piedalīties šī gada Semināru festivālā, mēģinās parādīt dažādas ar intimitāti saistītas tēmas, mudinot domāt par tām tālāk, lai bagātinātu savu dzīvi un uzlabotu savu attiecību kvalitāti.

 

Semināru festivāls notiks 1. oktobrī Ģimenes psiholoģijas centrā “LĪNA” Rīgā, Miera ielā 17.

Kopā apmeklētājiem tiks piedāvāti 9 dažādi semināri.

Ar festivāla programmu var iepazīties šeit.

 

Sīkāku informāciju iespējams saņemt, rakstot uz info@lina.lv vai zvanot 29451188.