Saimniecības, kur pašam lasīt ogas, zaļumus un dārzeņus

Ja pašiem nav sava dārza, bet ir vēlme izbaudīt ražas vākšanas prieku un tikt pie paša vāktām ogām un dārzeņiem, var doties uz tā sauktajiem pašapgādes dārziem.

FOTO: Shutterstock.com

Ja pašiem nav sava dārza, bet ir vēlme izbaudīt ražas vākšanas prieku un tikt pie paša vāktām ogām un dārzeņiem, var doties uz tā sauktajiem pašapgādes dārziem. Latvijā šādas saimniecības ir visos novados, jāatrod tikai sev tuvākā. 


Pašlaik īstais laiks vākt ogas – upenes, avenes, vēlāk krūmmellenes, dzērvenes un smiltsērkšķus. Pieēsties var arī jāņogas un  ērkšķogas. Pirms braukšanas noteikti jāsazinās ar saimniekiem un jāvienojas, kad vislabāk ierasties. 


Dobeles novada zemnieku saimniecība “Vizbuļi" visu vasaru aicinātas ģimenes ar bērniem lasīt lobāmos cukurzirņus, brokoļi, kartupeļi, bietes, burkāni, gurķi, cukini. Cena ir 1 - 2 eiro par kilogramu par jebkuru savākto dabas velti.  Kontakti: 28783357 un 22013134. Vairāk informācijas ŠEIT.  

Zemnieku saimniecība "Strēlnieki”, kas atrodas Babītes pagastā, jūlija otrā pusē būs vācamas mellenes (4,5 litrā), bet septembrī  - dzērvenes.  Vācot pašam, cena par trešdaļu lētāk kā pārdošanā. Iepriekš zvanīt Jānim pa tālr. 29166695. Vairāk informācijas ŠEIT


Limbažu novada Vidrižu pagasta zemnieku saimniecībā “Gundegas”, kuras īpašnieks ir Andris Ansis Špats (mob. tālr. 26128457), katru gadu no 15. jūlija līdz 10. augustam iespējams vākt upenes, no 15. septembra līdz salnām – dzērvenes. Ieejas maksa ir 1 - 2 eiro kilograma, dzērvenēm puse no tirgus cenas. Pašu lasītās ogas te var iegādāties par pazeminātām cenām.
 

Salas novada Sēlpils pagasta zemnieku saimniecībā “Meža Lielgalvji” (mob. tālr. 26830571) dārzā pašlaik iespējams lasīt upenes, ērkšķogas. No augusta vidus līdz vēlam rudenim savām vajadzībām varēs vākt vīnogas gan uz lauka, gan plēves mājā. 50 centi kilogramā, ja lasa paši. 
 

Reklāma
Reklāma

Gulbenes novada “Kalnienā” no jūlija vidus var savākt savai zaptītei avenes. Cena par aveņu lasīšanu ir 2 eiro kilogramā. Saimniece Maija lūdz pirms braukšanas piezvanīt  tālr. 26479271 vai 29142938. 

Beverīnas novada Brenguļu pagastā atrodas zemnieku saimniecība "Abullāči", kur var salasīt krūmmellenes.  Ogas iespējams gan lasīt pašiem, gan nopirkt jau salasītas un atdzesētas.Sākuma cena lasot pašiem - 4.50€/kg, jau salasītas ogas - 6€/kg.
Iepriekš vēlams piezvanīt uz tālr.nr. 29691110. Vairāk informācijas ŠEIT

Zemnieku saimniecība "Jaunlīdumi" Piedāvā pašiem lasīt kazenes, upenes, jāņogas. Saimniecība atrodas Dundagas novadā. Tālrunis kontaktiem 29467556. 

Jelgavas novada Līvbērzes pagasta krūmmelleņu audzētavās “Arosa R” un “Melnā oga” saimniece Māra Rudzāte (mob. tālr. 29407075) piedāvā no augusta līdz septembra sākumam pašiem lasīt ogas par 4,50 eiro kilogramā.


Te esam apkopojuši tikai daļu saimniecību, kas piedāvā pašiem salasīt krājumus savas ģimenes pagrabam vai saldētavai.