Lai mazais Kristaps varētu staigāt, jādodas uz speciālu klīniku. Mamma ārstēšanai lūdz dziedot 1887 eiro

Kristapam jau piedzimstot diagnosticēja bērnu cerebrālo trieku - spastisko tetraperēzi, simptomātisko epilepsiju. Puisēna pirmajos dzīves gados situācija bija nopietnāka nekā šodien, bija biežas krampju lēkmes. 

Pirms gada Kristaps ar tēti devās uz pirmo rehabilitācijas kursu Slovākijā un pēc divu nedēļu rehabilitācijas kursa Kristaps mājā brauca bez zondes un pats varēja paēst.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirms gada Kristaps ar tēti devās uz pirmo rehabilitācijas kursu Slovākijā un pēc divu nedēļu rehabilitācijas kursa Kristaps mājā brauca bez zondes un pats varēja paēst.

Pēc vairākiem rehabilitācijas kursiem, kas ir izieti Slovākijas klīnikā, krampju lēkmes vairs nav. Ārsti Slovākijā sola, ka Kristaps spēs arī staigāt, ja izies vairākus rehabilitācijas kursus,. Tā nu šogad no 21.marta līdz 2.aprīlim, pateicoties ziedotājiem, Kristaps bija Slovākijā jau uz trešo rehabilitācijas kursu. Atgriežoties mājās, atkal ir manāmi uzlabojumi. Kristaps sāk kontrolēt galvu, ir nostiprināta mugura, ir uzlabojušās koncentrēšanās spējas. Puisēns ļoti daudz runā savā valodā.
 

Lasi arī: Lūgums palīdzēt mazajam Kristapam - vēl nepieciešami 1475 eiro. FOTO

Lai veselība turpinātu uzlaboties, nepieciešams atkārtots rehabilitācijas kurss . Ikdienā vecāki ved Kristapu uz ergoterapijas nodarbībām, pie fizioterapeita  logopēda un reitarapijas nodarbībām. Kristaps apmeklē arī speciālo bērnudārzu “Kastanītis”Talsos, kur citu bērnu sabiedrībā jūtas ļoti labi. Mamma lūdz līdzcilvēku – ja varat, lūdzu palīdziet, lai mazais Kristaps atkal tiktu uz rehabilitāciju.  


Uz kārtējo rehabilitāciju Kristaps ar mammu dosies 10. oktobrī. Kopējā nepieciešamā summa ārstēšanai ir 4088,60 eiro.  Lai turpinātu ārstēšanos, trūkst vēl 1887 eiro. Vecāki ārstniecības centram ir iemaksājuši 1400 eiro un ir nopirktas biļetes lidojumam. 

 

Reklāma
Reklāma

Ziedojumus var pārskaitīti:
Inga Lazdāne LV98HABA0551023851620 vai LV16UNLA0050009241171 maksājuma mērķis “Rehabilitācijai Kristapam”