Klasiskais bazilika pesto

Mājās gatavots bazilika pesto gan smaržo, gan garšo daudz labāk, nekā pirkts veikalos. Pat ja nav zaļumu sezona, veikalos ir iespējams iegādāties leknus garšaugus podiņos. 

Pesto pat vienkāršākos spageti pārvērtīs karaliskā maltītē.

FOTO: Shutterstock.com

Pesto pat vienkāršākos spageti pārvērtīs karaliskā maltītē.

Pesto gatavošanai:
100g ciedru riekstu, viegli apbrūnināti uz pannas
100g kāds no cietajiem sieriem, kas sarīvēts uz rupjas rīves
liela bunte ar bazilika lapiņām
150ml olīveļļas
2-4 daiviņas ķiploka
sāls pēc garšas

 

Gatavošana:
Ciedru riekstus liec blenderī vai virtuves kombainā un sablendē kopā ar pārējām pesto sastāvdaļām. Eļļu lej pēc vajadzības, lai iegūtu biezas konsistences mērci.
 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas