Uz ugunskura vārīta soļanka. RECEPTE

24. jūnijā pēc lielās līgošanas varat uzvārīt spēcinošu saļanku uz ugunskura. 

Uz ugunskura vārīta soļanka. RECEPTE

FOTO: Shutterstock.com

24. jūnijā pēc lielās līgošanas varat uzvārīt spēcinošu saļanku uz ugunskura. 

Lai izvarītu zupu uz ugunskura, vajadzēs:

2 kg cūkgaļas 
7 burkānus 
4 sīpolus
2 kg kartupeļus   
marinētus gurķus pēc garšas sajūtas  
500 ml. tomātu mērces
miltus zupas iebiezināšanai
garšvielas
 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek katlā, pārlej ar eļļu, pievieno garšvielas un cep līdz gaļa gatava. 
Pievieno sīki sagrieztus sīpolus cep līdz kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno sagrieztus marinētus gurķus.
Sarīvē burkānus un liek klāt pie gurķiem un sīpoliem. Sautē aptuveni 15 minūtēm. Pievieno tomātu mērci, miltus. Pielej ūdeni un vāra. Pieliek sāli pēc garšas. Pievieno sagrieztus kartupeļus, vāra līdz kartupeļi mīksti. Kad zupa gatava, pieliek caur ķiplokspiedi izspiestus kiplokus.
Pasniedz kopā ar olīvām, krējumu un rupjmaizi.