Festivāls senioriem “Zelta ritmi” jau šodien! Pasākuma programma

Lai iedvesmotu seniorus un ikvienu sabiedrības locekli dzīvot skaisti un aktīvi neatkarīgi no vecuma, ceturtdien, 16. jūnijā, Esplanādes parkā Rīgā no plkst. 11.00 līdz 15.00 pirmo reizi notiks īpaši vecākajai paaudzei veltīts izglītojošs un izklaidējošs festivāls “Zelta ritmi”. Pasākuma programmā gaidāms koncerts, iedvesmas lekcijas un meistarklases, radošo senioru “Zelta tirgus”, mākslas plenērs un citas aktivitātes. 

Foto: Artūrs Martinovs. Ikvienu aicinām apmeklēt senioru festivālu Zelta ritmi, ieeja bez maksas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Artūrs Martinovs. Ikvienu aicinām apmeklēt senioru festivālu "Zelta ritmi", ieeja bez maksas

“Ikviena pasākumam uzrunātā organizācija, senioru klubi, deju kopas, ansambļi un citi aktīvie seniori šim mūsu organizētajam senioru festivālam izrāda tādu atsaucību, ka to gaidām ar nepacietību! Esam gandarīti, ka ar iedvesmas lekcijām un meistarklasēm piedalīsies pazīstamā veselīga dzīvesveida piekritēja Inese Ziņģīte, profesors Jānis Zaļkalns un mākslinieks Jānis Anmanis. Festivālā notiks radošo senioru “Zelta tirgus”, kur būs iespējams iegādāties, piemēram, gobelēnus, franču mežģīnes, koka traukus, adījumus. Turklāt pasākumā seniori varēs apgūt daudz jauna, piemēram, rīta rosmes vingrojumus un jogas elementus,” stāsta Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Senioru festivālu “Zelta ritmi” organizē “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA”.

 

KONCERTS

11.00–12.00 atklāšanas koncerts.

Uzstājas Dailes teātra aktieru grupa “Ilga”, senioru deju kolektīvs “Sendancis”, sieviešu koris “Daugavas vanadzes”, retro deju kopa “Valsis”, līnijdeju grupa “Varavīksne”. Pasākumu vada Ēriks Loks.

Radošo senioru “Zelta tirgus”

Atbalsti radošos seniorus, iepērkoties “Zelta tirgū”! Būs iespēja iegādāties senioru darinājumus – pinumus no meldriem un saknēm, gobelēnus, ādas izstrādājumus, adījumus, traukus no koka veidojumiem, franču mežģīnes un citus.

Iedvesmas lekcijas

Interesenti aicināti piedalīties iedvesmas lekcijās, ko vada “Zelta ritmu” vēstneši profesors, gerontologs Jānis Zaļkalns un veselīga dzīvesveida piekritēja Inese Ziņģīte. Iedvesmas lekciju par veselīgu uzturu vada “BENU veselības un skaistuma akadēmijas” vēstnese Liene Sondore.

11.30–13.00 iedvesmas lekcija pie Ineses Ziņģītes.

13.00–14.00 iedvesmas lekcija pie profesora, gerontologa Jāņa Zaļkalna.

14.00–15.00 iedvesmas lekcija pie uztura speciālistes Lienes Sondores.

Reklāma
Reklāma

Mākslas plenērs

Ikviens seniors – arī bez priekšzināšanām! – aicināts zīmēt un gleznot mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā. Materiāli mākslas plenēram nodrošināti bez maksas, taču, ja ir vēlme, seniori ar priekšzināšanām mākslas jomā aicināti ierasties ar saviem mākslas piederumiem.

Sportiskās meistarklases

Labai veselībai, možumam un dzīvespriekam ik dienu nepieciešamas fiziskās aktivitātes, tāpēc festivālā būs iespēja apgūt vingrojumu kompleksus, ko pēc tam pildīt mājas apstākļos.

11.30–12.30 vingrošana un konsultācijas pie fizioterapeites Ilvas Lukstiņas.

12.30–13.30 jogas nodarbība un konsultācijas pie Lindas Jamontes, jogas pasniedzējas centrā “ReCure”.

13.30–14.30 mācīšanās vienam otru šūpot lakatos jeb rebozo masāžas pie dūlas Ilzes Kuduliņas.

14.30–15.00 vingrošana un konsultācijas pie fizioterapeites Ilvas Lukstiņas.

Atpūtas zona

Piesēst, uzspēlēt galda spēles, nobaudīt veselīgus kokteiļus vai vienkārši atpūsties un iepazīties ar citiem senioriem būs iespēja atpūtas zonā. Tāpat te varēs nofotografēties ar draugiem, uzreiz saņemot savu foto izdruku – bez maksas!


Foto: Artūrs Martinovs, “www.zeltaritmi.lv”


Par senioru festivālu “Zelta ritmi”

Festivāls “Zelta ritmi”, kas šogad notiek 16. jūnijā Rīgā, Esplanādes parkā, no plkst. 11.00, ir iedvesmas avots un ideju apmaiņas vieta senioriem, lai gūtu jaunu pieredzi un ierosmes pilnvērtīgai un skaistai dzīvei neatkarīgi no vecuma. Festivāla programma ir daudzpusīga, piemēram, notiks koncerts ar dziesmām un dejām, iedvesmas lekcijas, ko vadīs dažādu jomu speciālisti, norisināsies vingrošanas atklātās mācībstundas, būs radošo senioru rokdarbu tirdziņš. Tāpat ikviens seniors varēs izmēģināt gleznošanu mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā, kā arī iedvesmoties aktīvam dzīvesveidam no Latvijā pazīstamās seniores, veselīga dzīvesveida piekritējas Ineses Ziņģītes, kura vadīs īpašu meistarklasi. Festivāls apmeklējams bez maksas, tā oficiālā platforma internetā ir “www.zeltaritmi.lv”. Senioru festivālu “Zelta ritmi” rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA”.