Bulgura putra - brokastu ideja mazuļiem

 11. maijs 2016 13:00 mammamuntetiem.lv Recepte

1 – 3 gadu veci bērni ēdienu uztver savādāk nekā pieaugušais cilvēks. Ja pieaugušais saprot, ka vizuāli nepievilcīgs ēdiens var būt garšīgs, tad bērns vispirms “apēd” ar  acīm un tikai tad izvēlas, vai šo ir vērts likt mutē. Tāpēc ir svarīgi, īpaši tiem bērniem, kas nav labi ēdāji, brokastis pasniegt radoši, lai brokastis ir daļa no rotaļas. Piedāvāju trīs interesantas receptes, kas priecēs ne tikai vēderu, bet arī acis.




Enerģijai – bulgura* putra
Ar putru nevienu vairs nepārsteigsi – tā ir klasiskā vērtība, kas nodrošina bērna organismu ar enerģijas padevi jau no paša rīta, lai viņam ir spēks mācīties un rotaļāties. Taču ir arī putru jomā ir moderni jaunpienacēji. Iepazīstaties – bulgura putra ar ķirbi un karamelizētu ābolu!
 

Nepieciešams:

  • Bulgurs – 150 g
  • Piens – 1 glāze
  • Ķirbis – 100 g
  • Ābols – 1 gabals
  • Sviests – 2 lielās karotes
  • Cukurs – 1 lielā karote
  • Ūdens – 1 glāze
  • Sāls
  • Kanēlis


Pagatavošana:
Bulguru izskalojiet un pārlejiet ar pienu, atstājot vārīties uz plīts. Ķirbi sagrieziet nelielos kubiciņos. Kad piens uzvārījies, pievienojiet sāls šķipsnu un sagrieztu ķirbi. Vārīt uz lēnā uguns 15 minūtes, pievienot sviestu, un, ja prasās, mazliet vanilīna. Pēc šo ingredientu pievienošanas vārīt vēl 5 minūtes. Ābolu (ieteicams ņemt skābo zaļo ābolu) atbrīvot no mizas un sagriezt kubiciņos. Uz pannas izkausēt sviestu, pielikt klāt sagrieztus ābolus, pārbērt ar cukuru un cept, līdz cukurs sāks karamelizēties. Pievienojiet putrai ābolus un brokastis gatavas!


*Bul­gu­ru ga­ta­vo, cie­to kvie­šu grau­dus at­tī­rot, tvai­cē­jot, žā­vē­jot un sa­ma­ļot īpa­šās ak­mens dzir­na­vās. Ap­strā­des lai­kā bul­gurs ne­zau­dē grau­dos eso­šos vi­ta­mī­nus.


Receptes autore - uztura speciāliste Ksenija Andrijanova 
 




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas