Nekādas uzkopšanas brīvdienās! Pieci soļi ceļā uz vienmēr sakoptu māju

Tavā ģimenē jau sen ir tradīcija - nedēļas nogales veltīt mājas kārtošanai? Bet vai tiešām tik daudz brīvā laika jāveltī uzkopšanas darbiem – tā vietā, lai brīvdienās atpūstos un patīkami pavadītu laiku. Lūk, daži triki, kas palīdzēs mājokli uzturēt kārtībā un pievākt jau darbdienu vakaros, lai nedēļas nogales nevajadzētu pavadīt ar putekļu lupatu rokās.

Nav vērts pavadīt brīvdienas mūžīgā uzkopšanas jūgā!

FOTO: Shutterstock.com

Nav vērts pavadīt brīvdienas mūžīgā uzkopšanas jūgā!

Putekļus slauki tikai 10 minūtes

Dažkārt šķiet, ka putekļu slaucīšana ir darbs, kas prasa visvairāk laika – tāpēc tevi iespējams, pārsteigs fakts, cik daudz var izdarīt īsā laika sprīdī. Tu visu pagūsi, ka noteiksi precīzu laiku, piemēram, 10 minūtes, kuru laikā jānoslauka putekļi visā mājā. Precīzs laiks palīdzēs tev darboties ātrāk un ķerties pie citiem darbiem.
 

Salasi izmētātās drēbes

Visticamāk, katrā mājā atrodas apģērba gabali, kas ikdienas steigā nolikti citur, nevis vietā, kur tiem nebūtu jāatrodas. Piemēram, uzmesti uz krēsla vai uz kumodes. Un ar katru dienu to kļūst arvien vairāk, ja pirms iziešanas no mājām vairākas reizes pārģērbjamies. “Vajadzētu regulāri sakārtot tīrās drēbes un visu nolikt savās vietās, tad ik rītu būs vieglāk izdomāt, ko vēlamies vilkt mugurā,” iesaka Bonija Džoja Djūkita (Bonnie Joy Dewkett), kārtošanas speciāliste no „The Joyful Organizer“.


Izmet pārtikas atlikumus

Ja visas darba nedēļas laikā neesat apēduši pāri palikušo pārtiku, visticamāk, tā neiekārdinās arī nedēļas nogalē. Tāpēc labāk atliciniet laiku un izmetiet no ledusskapja visu uz bojāšanās robežas esošo ēdienu. Tā rīkojas arī blogere un tīrīšanas kompānijas „Merry Maid Tulsa Metro“ īpašniece Eimija Beitsa (Amy Bates). Viņa apgalvo, ka katru darba nedēļu sāk ar apziņu, ka visi ledusskapī esošie produkti ir svaigi. Protams, ideālā gadījumā vēlams gatavot un pirkt tikai tik daudz ēdiena, cik varat apēst – lai pārpalikumu vispār nebūtu.


Tiec vaļā no nevajadzīgajām lietām

Reklāma
Reklāma

Ja tev ir brīva diena, tā lieliski noderēs, lai atbrīvotos no nevajadzīgām mantām, kas sakrājušās skapīšos, atvilktnēs, plauktos. Taču, lai visa diena nepārvērstos par mājas kārtošanu, vienu svētdienu sakārto, piemēram, gaiteņa skapi, citu svētdienu – kaut ko citu.


Sakārto istabu, kur uzturies visbiežāk

“Strādāju no mājām un audzinu divus gadus vecu bērnu, tāpēc svētdienās vairāk uzmanības veltu savas darbistabas sakārtošanai – lai tā būtu gatava nākamajai darba nedēļai,” stāsta portāla „Good Housekeeping“ lasītāja Džūlza Grīvsa. Šādā veidā viņa ietaupa laiku, ik dienu nekārtojot šo telpu darbdienu vakaros. Ja vairāk laika pavadi virtuvē vai viesistabā, tad nedēļas nogalē pacenties šīm telpām veltīt vairāk uzmanības.

 

Avots: www.kasjauns.lv 

Saistītie raksti