Aļņa gaļas sitenis - maltīte īstu mednieku gaumē

Bieži vien paziņās mums gadās kāds labsirdīgs mednieks, kurš labprāt padalās ar saviem medījumiem, lai arī mēs izbaudītu to, cik garda maltīte sanāk no kāda meža zvēra. Izmēģinām aļņa gaļas siteni!

Meža gaļa ir tīra, svaiga un īpaši garda!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Meža gaļa ir tīra, svaiga un īpaši garda!

Sastāvdaļas:

  • 1gb aļņa fileja
  • sāls,pipari
  • kaltēti pētersīļu zaļumi
  • kaltēti ķiploki
  • 1burkāns
  • 1sīpols
  • nedaudz milti
  • nedaudz saldā krējuma
  • zaļumi
  • Aļņa fileju sagriež šķēlēs.

Gatavošana:

  • Šķēles izklapē,apsāla,sapiparo.
  • Sakarsētā taukvielā apcep no abām pusēm.
  • Gaļu liek katliņā , pievieno pētersīļu zaļumus,ķiplokus,sāli,piparus un sautē gatavu.
  • Nomizo sīpolus,sagriež salmiņos,apcep.
  • Nomizo burkānu,sarīvē un apcep.
  • Sīpolus un burkānus liek katliņā,pieber  nedaudz miltus,apbrūnina.
  • Tad pielej ūdeni,pievieno sāli un zaļumu garšvielas. Beigās pievieno saldo krējumu. Uzvāra. 
  • Gaļu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un pārlej pagatavoto mērcīti,pārkaisa zaļumus.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas