Kur slidot? Apkopojums - publiskās slidotavas, ledus halles, aizsalušie ezeri Latvijā

Īstais laiks doties slidot - ūdenstilpnes aizsalušas un Latvijas pilsētās darbojas gan maksas, gan bezmaksas slidotavas zem atklātas debess un ledushallēs.  
Izmanto ziemas iespējas - kāp uz slidām!

FOTO: Shutterstock.com

Izmanto ziemas iespējas - kāp uz slidām!

 

Ledus halles Latvijā
 

Volvo ledus halle, volvoledus.lv, Jūrmalas gatve 78d 

  • Publiskā slidošana – 3,00 eiro
  • Slidu noma – 3,00 eiro

Piņķu jeb Inbox ledus halle, www.inboxledushalle.lv, Piņķi

  • Publiskā slidošana – 3,00 eiro
  • Slidu noma – 2,00 eiro

Jelgavas ledus halle, www.ledushalle.info, Jelgava

  • Slidošana pieaugušajiem – 3,00 eiro
  • Slidošana bērniem – 1,50 eiro
  • Slidu noma – 1,50 eiro

Ozo ledus halle, www.ozoledushalle.lv,  Ozolnieki 

  • Publiskā slidotava – 3,00 eiro
  • Slidu noma – 2,00 eiro

Liepājas ledus halle, www.lmhalle.lv , Liepāja

  • Publiskā slidotava – 3,50 eiro
  • Slidu noma – 1,50 eiro

Ogres ledus halle, www.vidzemesledus.lv, Ogre

  • Pieaugušajiem – 3,00 eiro
  • Bērniem līdz 12 gadu vecumam – 2,00 eiro
  • Slidu noma – 2,00 eiro

Tukuma ledus halle, www.tlh.lv

  • Bērniem līdz 18 gadu vecumam – 1,50 eiro
  • Pieaugušajiem – 3,00 eiro
  • Slidu noma – 1,50 eiro

Daugavpils leduss halle, www.sportaparvalde.lv

  • Maksa par slidu nomu –1,50 eiro
  • Pieaugušajiem – 2,50 eiro
  • Pensionāriem/skolniekiem/studentiem, uzrādot apliecību – 1,50 eiro

Olaines sporta centra slidotava, www.olainessports.lv

  • Pieaugušajiem 1,40 eiro,
  • Bērniem un jauniešiem no 7 līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot) 0,50 eiro
  • Ir bezmaksas laiki bērnu un ģimeņu slidošanai

Olimpiskais centrs "Ventspils", http://www.ocventspils.lv

  • Slidošana – 2,50 eiro
  • Slidu noma – 2,00 eiro


Ja nebiedē lielais sals, tad dodies uz kādu no publiskajām āra slidotavām. 
 

Rīgā 

 

  • Mežaparkā, pie Cabo Cafe, uz Ķīšezera ir notīrīts ledus un ierīkota slidotava. Papildus informācija šeit
     
  • Uzvaras parka slidotava organizē publisko slidotavu. Slidotavas izmēri 20x40 metri. Ar savu inventāru slidošana bez maksas.  Papildus informācija pa tālr. 29511244.
     
  • Darbojas reģionālā sporta centra "Sarkandaugava" dabīgā ledus slidotava - pirmdienās līdz piektdienās no plkst.14 līdz 21 un brīvdienās - no plkst.10 līdz 21. Inventāra noma šeit maksā 1,80 eiro stundā visiem.
     
  • Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas dabīgā ledus slidotava, Parādes ielā 5c, kas darbojas ik dienas no plkst.10 līdz 22, taču darba dienās skolēnu sporta stundu laikā līdz plkst.15 tā var būt slēgta. Inventāra noma šeit izmaksā 1,80 stundā visiem.
     
  • Rīgas ziemas sporta un atpūtas parka slēpošanas trase, kas atrodas Uzvaras bulvārī 15. Darba laiks ir katru dienu no plkst.10 līdz 21, inventāra noma izmaksā 4,50 stundā pieaugušajiem un trīs eiro stundā bērniem.
     
  • Jau gadiem ziemas periodā darbojas LIDO slidotava "Slido Lido" Krasta ielā 76. Pieejama arī slidu noma. LIDO slidotava atvērta darbdienās no plkst. 11:00 līdz 22:00, brīvdienās no plkst. 10:00 līdz 23:00. Ir slidu noma. 
     
  • Nupat darboties sācis kameršļūkšana, slidotava un distanču slēpošanas aplis "Sniega parkā", Mežaparkā. Pagaidām vēl nav slidu un slēpju nomas. Ja ir savas slidas, tad slidot var bez maksas. Darba laiks no plkst. 15 līdz 21. Papildus informācija www.sniegaparks.lv
     
  • Grīziņkalna skeitparkā  basketbola laukumu un skeitparka rampas klāj ne tikai sniega kārta, bet šeit ir izveidota dabīgā ledus slidotava! Darbojas slidu, nūju noma. Papildus informācija www.slido.lv

Pierīgā

Ādažos. slidotava iespaidīga – vairāk nekā 400 metru gara un 15 metru plata. Ledus laukums, kas atrodas Ādažu vidusskolas sporta stadionā, tapis, pateicoties pašvaldības uzņēmumam SIA "Ādažu Namsaimnieks" un sportiskajiem novada iedzīvotājiem. Slidot šajā ledus laukumā var bez maksas katru dienu, ja vien ir piemēroti laikapstākļi. Vienīgi, dodoties uz šo slidotavu, slidas un hokeja nūjas jāņem līdzi pašiem. Tāpat šogad slidot un spēlēt hokeju var arī Ādažu novada Garkalnē, Ceriņu ielas galā, pie ūdens torņa. Šajā nelielajā slidotavā, ko izveidojis Garkalnes Olimpiskais centrs, ziemas priekus uz slidām var baudīt vakaros pilnīgi par velti, ja vien ir atbilstoši laikapstākļi un pašiem savas slidas.
 

Reklāma
Reklāma

Ziemas priekus slidojot var baudīt arī Baldones novadā. Tur izveidotas pat trīs slidotavas. Iedzīvotāji var izmantot gan pašvaldības izveidoto publisko slidotavu pie sporta kompleksa Baldones centrā, gan pašu novadnieku tapināto ledus laukumu uz ainavu dīķa "Saliņās", gan privāto slidotavu Aušu parkā Pulkarnē. Pirms došanās uz šīm slidotavām iedzīvotājiem jāņem vērā tas, ka slidas nav iespējams īrēt nevienā no tām. Tāpat jāliek aiz auss, ka, dodoties uz Aušu parku, būtu vēlams pirms tam sazināties ar šīs slidotavas saimnieci Diānu (tālr. 28661047), lai vienotos par ledus laukuma izmantošanas laiku un samaksu, kas ir gaužām neliela, proti, viens eiro no cilvēka.

 

Līdzīgi kā Baldonē, arī Mārupes novadā šoziem pieejami vairāki ledus laukumi slidot gribētājiem. Gada nogalē uzliets ledus Mārupes pašvaldībai piederošajā sporta laukumā Gerberu ielā 1, ko svinīgi atklāja pērn rudenī. Šis laukums pieejams bez maksas katru dienu no plkst. 7 līdz 23. Vecgada vakarā atklāta arī biedrības "Mārupes BMX klubs" bezmaksas slidotava, kur pieejami divi laukumi, viens no tiem ar bortiem. Arī Mārupes slidotavas var izmantot tie, kuriem ir savs inventārs.


Arī Ikšķiles novadā gan lieli, gan mazi slidošanas prieku baudītāji ir aicināt izmantot mākslīgo slidotavu daudzdzīvokļu māju pagalmā starp Skolas un Melioratoru ielu. Šo slidotavu, apzinot jauniešu vēlmes, jau otro gadu pēc kārtas ir izveidojis pašvaldības uzņēmums SIA "Ikšķiles māja". Slidotavā slidot var bez maksas, tikai slidas jāņem līdzi pašiem un draudzīgi jāsadzīvo ar karstasinīgajiem hokeja spēlētājiem.

 

Ķekavas iedzīvotāji ik dienas no plkst. 10 līdz pat 22 ir gaidīti pašvaldības publiskajā slidotavā pie Ķekavas sākumskolas Skolas ielā 2. Slidot un spēlēt hokeju šajā slidotavā var bez maksas. Turklāt tiem, kuriem nav pašiem savu slidu, tās var iznomāt, samaksājot 1,50 eiro par stundu.

 

Olainē ziemas sezonā jau vairākus gadus darbojas publiskā slidotava Kūdras ielā 5, kas tiek izmantota arī novada skolu slidošanas nodarbībām, vietējam pilsētas amatieru hokeja turnīram un daiļslidošanas pulciņa nodarbībām. Olaines sporta centra pārziņā esošajā slidotavā pieaugušie var baudīt slidošanas prieku, samaksājot 1,40 eiro, bet bērniem un jauniešiem no 7 līdz 17 gadu vecumam par slidotavas izmantošanu ir jāmaksā 0,50 eiro. Savukārt bērni invalīdi ar pavadoni un daudzbērnu ģimenes, kā arī bērni līdz 7 gadu vecumam slidot publiskajā slidotavā var bez maksas. Tāpat šajā slidotavā var iznomāt arī slidas, šķiroties no 0,70 eiro stundā.

 

Salaspilī jau vairākus gadus tiek ierīkota pašvaldības bezmaksas slidotava sporta nama stāvvietā. Arī šī ziema nav izņēmums. Slidotava aprīkota ar bortiem un apgaismojumu, savukārt hokeja spēles entuziastiem ir pieejami arī vārti. Slidas un cits aprīkojums, kas nepieciešams hokejam vai slidošanai, gan ir jāsarūpē pašiem.

 

Šogad pie savas slidotavas beidzot tikuši arī Saulkrastu novada iedzīvotāji, kuri jau vairākus gadus bija ilgojušies, lai tāda beidzot novadā tiktu ierīkota. Slidotava, kas atrodas Saulkrastu vidusskolas teritorijā, ierīkota pērn decembrī atklātajā daudzfunkcionālajā sporta arēnā. Par slidotavu, kas vēlajās vakara stundās tiek arī izgaismota, rūpējas Saulkrastu sporta centrs un paši iedzīvotāji. Ledus laukums pieejams katru dienu no plkst. 9 līdz 22. Nomāt slidas Saulkrastos nevar, taču pašu slidotavu var izmantot bez maksas.

 


Slidot var arī Siguldā, un šogad slidotava izveidota atpūtas kompleksā "Kaķītis". Darbdienās slidotava atvērta no plkst. 14 līdz 20, bet brīvdienās tā ir pieejam no plkst. 9 līdz 22. Maksa par slidotavas izmantošanu pieaugušajiem ir trīs eiro stundā vai pieci eiro par divām stundām, savukārt slidot visu dienu var, ja tiek samaksāti seši eiro. Bērniem slidošanas prieki izmaksās uz pusi lētāk, tāpat par puscenu slidot var arī tie, kuriem ir siguldieša ID karte. Vienlaikus Siguldas slidotavā ir pieejama arī slidu noma, proti, iznomāt tās uz stundu var, samaksājot trīs eiro, bet slidu noma uz visu dienu maksās deviņus eiro.

 

Arī Inčukalna novadā ir pieejamas trīs publiskās slidotavas, kuras ar pašvaldības finansiālu atbalstu izveidojuši paši iedzīvotāji. Slidotavas, kurās iespējams slidot bez maksas ar savām slidām, atrodas Vangažos, Gaujā un Inčukalnā.

 

Paredzēts, ka arī Stopiņu novadā šoziem darbosies divas pašvaldības izveidotās publiskās slidotavas, kurās gan lieli, gan mazi varēs baudīt slidošanas priekus apgaismotos ledus laukumos pilnīgi bez maksas. Proti, slidotava Ulbrokas ielā pie pašvaldības administratīvās ēkas jau darbojas, savukārt otrs ledus laukums Upeslejās tiks atklāts tuvāko dienu laikā.


Pie slidotavas ir tikuši arī Sējas novada iedzīvotāji, proti, tur apgaismota slidotava ir izveidota Pabažu ciemā. To, tā teikt, darba kārtībā uztur biedrība "Pabažu kungi", kuri slidotavu izveidoja, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinasējumam. Slidot šajā slidotavā var bez maksas katru dienu līdz pat vēlam vakaram, turklāt biedrības pārstāvji tiem iedzīvotājiem, kuriem nav savu slidu, tās gādīgi piešķirs.


Savukārt Ropažu novadā šobrīd iedzīvotājiem jau pieejama slidotava Zaķumuižas stadionā, bet tapšanas procesā vēl ir trīs slidotavas. Tās atradīsies Ropažu centrā laukumā pie skolas, kā arī divos novada ciemos - Silakrogā un Tumšupē. Visās četras novada slidotavās varēs slidot bez maksas, turklāt Ropažu sporta centrā un Zaķumuižas sporta zālē ir pieejamas pašvaldības pērn sagādātās slidas, kuras iedzīvotāji var iznomāt.

(informācija no aprinkis.lv)
 

Latvijā

  • Jelgavā, Pasta salā, darbojas Jelgavas publiskā slidotava. Bezmaksas slidošanas laiki bērniem brīvdienās ir plkst. 14, darba dienās  plkst. 11. Citos laikos par slidošanu jāmaksā 2 eiro, ir slidu noma (2 eiro/h).  Tālr. Uzziņām 20367677.
     
  • Pļaviņas gada nogalē atklāta publiskā slidotava, kas darbojas.  Slidot var bez maksas, slidu nomas nav.

     
  • Nedēļas nogalē, 9. janvārī, darbu sāks Daugavpils publiskās slidotavas Kandavas ielā un Cietokšņa dārzā. Arī Vienības laukumā joprojām darbojas slidotava. Ja laika apstākļi ļaus, tā darbosies līdz 31. martam. Šajā slidotavā ir pieejama slidu noma.
    Sarkandaugavas slidotava

Slidošana uz atklātām ūdenstilpnēm
Iespējams, ka paši drosmīgākie slidotāji ir gatavi baudīt vistiešāko kontaktu ar dabu un slidot uz upju un  ezeru ledus vākiem. Rīgas Pašvaldības policijas speciāliste Inese Krieviņa norāda, ka strasties uz visām Rīgas ūdenstilpēm ir aizliegts, lai gan visā Latvijā jau vairākas dienas pieturas sals. Aizliegumu kāpt uz ledus atcels tikai tad, kad speciālisti būs apmierināti ar ledus biezumu un atzīs, ka ledus ir pietiekami izturīgs.  Īpaši plāns ledus ir zem tiltiem, un, lai gan ārā valda sals, ūdens tikai sāk aizsalt. Sinoptiķu ieskatā, uz mazajiem ezeriem un dīķiem atrasties ir droši, jo ledus biezums ir no 12 līdz 15 centimetriem. Savukārt uz lielajām Rīgas ūdenstilpēm atrasties ir bīstami, jo straujākos ūdens posmos vai zem tiltiem ledus sega ir pavisam plāna, vēsta portāls nra.lv


Nupat atklāta pirmā dabīgā dabīgā ledusslidotava "BB wakepark"  Beberliņos, Karostā (Liepāja). Darba dienās tā darbosies no plkst. 10:00 līdz 18:00, bet brīvdienās no plkst. 10:00 līdz 20:00. Slidotava ir bez maksas, savukārt, kuriem nepieciešamas slidas, ir pieejama slidu noma. Slidu noma bērniem, skolēniem maksā 3 eiro stundā, pieaugušajiem 5 eiro stundā.