Virtuves viltības: Vēl daži veidi, kā lietderīgi izmantot mikroviļņu krāsni

Ēdiena uzsildīšana nav vienīgais labums, ko sniedz mikroviļņu krāsns. Lūk, te ir vēl vairāki knifiņi, kas atvieglos saimniekošanu ikdienā.

Ne tikai uzsildīt ēdienu, bet atvieglot saimniekošanu virtuvē

FOTO: Shutterstock.com

Ne tikai uzsildīt ēdienu, bet atvieglot saimniekošanu virtuvē

Ja ir sakaltusi maize

Apkaltušo maizes šķēli var atgriezt lietojamā stāvoklī un pagatavot sviestmaizes, ja pirms tam to ietin mitrā audumā un uz 20 – 30 sekundēm ieliek mikroviļņu krāsniņā. 
 


Viegli notīri ķiploku

Ja neieciešams notīrīt lielāku daudzumu ķiploku, tad vieglāk un ātrāk tas būs izdarāms, pirms tīrīšanas ieliekot ķiploka galviņu uz 20 sekundēm mikroviļņu krāsniņā. Uzmani pirkstus – ķiploks var būt karsts!

 


 

Izspied vairāk no citrona

Ja dzīve piespēlē tev citronu, paņem no tā visu, ko var. Arī sulu līdz pēdējai pilītei. Nenomizotu citronu ieliec mikroviļņu krāsniņā uz 10 – 20 sekundēm, tas kļūs mīkstāks. Izņemot, ļauj citronam nedaudz atdzist un tad spied ko vari. 


Sacietējis brūnais cukurs

Ja mājās gatavo piparkūkas vai citus kulinārijas gardumus, tad krājumos noteikti būt brūnais cukurs. Tam ir tendence sacietēt un, ja lieto to reti, tad atbildīgā brīdī cukura vietā izrādās, ka ir cukura akmens. Šī problēma ir risināma – cukura iepakojumā ieliec nedaudz mitru salveti un ieliec visu krāsniņā uz 20 sekundēm. Cukurs kļūs irdens un lietojams.  Ja cukurs ir ļoti sacietējis, iespējams, ka vajadzēs nedaudz vairāk laika. 
 
 

Reklāma
Reklāma

 

Uzcep ātro kūciņu

3 minūšu šokolādes kūka kafijas krūzē. 

Nepieciešams: daži gabaliņi tumšās šokolādes, 3 tējkarotes sviesta, 4 tējkarotes miltu, 1 ola, 3 tējkarotes piena. Ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi. Atsevišķi samaisa miltus ar cukuru. Pievieno olu un samaisa. Ieputo pienu. Iegūtajai masai pievieno izkausēto šokolādi un sviestu. Izmaisa. Visu liek kafijas tasītē un mikroviļņu krāsnī uz 2-3 minūtēm. 


Vieglāk nomizo dārzeņus

Burkāni, pārauguši ķirbji vai kabači un citi dārzeņi ir vieglāk notīrāmi, ja pirms tam tos uz 10 sekundēm ieliek mikroviļņu krāsnī. 


Sašķidrini cukuroto medu

Sacukurojies medus neko nezaudē no savas bioloģiskās vērtības, tomēr ir reizes, kad noderētu tieši šķidrs, dzidrs medutiņš. Viens veids – peldināt trauku karstā ūdenī, medu apmaisot. Bet, ja rezultātu vajag ātrāk, tad šo pašu efektu var iegūt, ieliekot medus burciņu mikroviļņu krāsnī. 


Saputo pienu

Patiesībā jums nav nepieciešams dārgs piena putošanas aparāts, ja mājās ir mikrene. Piena putiņas savai rīta kafijai var pagatavot šādi – ielej pienu stikla burkā, uzliec vāciņu, sakrati burku kārtīgi un ieliec uz 30 sekundēm mikroviļņu krāsnī.