Noliec ziedus pie Brīvības pieminekļa

Par brīnišķīgu ģimenes tradīciju var kļūt ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa Latvijas dzimšanas dienā 18.novembrī. Parādi bērniem, kāds izskatās Brīvības piemineklis un paskaidro tā nozīmi. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Par brīnišķīgu ģimenes tradīciju var kļūt ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa Latvijas dzimšanas dienā 18.novembrī. Parādi bērniem, kāds izskatās Brīvības piemineklis un paskaidro tā nozīmi. Liels gods un aizkustinājums pārņems ikvienu ģimenes locekli, dodoties ar ziediem rokās pie pieminekļa.

Ir svarīgi bērniem izskaidrot, kāpēc tiek nolikti ziedi un kāpēc ir šāds piemineklis. Piemineklis, kuru veido 56 nelielākas skulptūras, Rīgas centrā simbolizē Latvijas valstiskumu, tautas vienotību, valsts neatkarību un brīvību. Ziedi tiek likti, jo Brīvības piemineklis tika uzcelts Brīvības cīņās kritušo piemiņai, tas tapis par tautas ziedojumiem un tā idejas autors bija izcilais latviešu tēlnieks Kārlis Zāle. Piemineklis tika atklāts 1935.gada 18.novembrī un tā pakājē ir iekalti vārdi, kas simbolizē arī pieminekļa nozīmīgumu - "Tēvzemei un Brīvībai". Brīvības tēls - varā kalta sievietes statuja, kas virs galvas tur trīs zelta zvaigznes simbolizē Latvijas kultūrvēsturisko novadus. 

Reklāma
Reklāma