Zāģējošo mammu meitas izaug veiksmīgākas, liecina pētījums


Psihologi bērnu audzināšanā nekad neiesaka neizmantot teicienu “Es taču teicu, ka tā būs!”, jo šāda attieksme radot bērniem priekšstatu, ka viņi nevar paļauties  uz saviem spēkiem un mamma vienmēr visu zina labāk. Un tomēr dažreiz vecās, mūsdienu pedagoģijas un psiholoģijas noliegtās metodes ir pat ļoti efektīvas.

Uzticies, bet kontrolē savu tīni. Augstas prasības veido sociāli veiksmīgākus cilvēkus.

FOTO: Shutterstock.com

Uzticies, bet kontrolē savu tīni. Augstas prasības veido sociāli veiksmīgākus cilvēkus.

Pētījums, kas ilga 6 gadus - no 2004. gada līdz 2010. gadam Eseksas Universitātē Lielbritānijā, atklāj, ka meitenes, kuru mammas bija visai nejaukas, proti, nevilcinājās meitām pārmest par nepaveiktiem mājas pienākumiem, kā arī mēdza izdarīt spiedienu uz bērniem, lai viņi veiktu mājas un skolas darbus rūpīgi un neko neatliekot, ir izaugušas veiksmīgākas.
 

Meitenes, kuru mātes kas izvirzīja augtus standartus mācībās un dzīvē, biežāk iestājās labās koledžās un vēlāk pelnīja vairāk. Turklāt šajā grupā ir arī mazāks tīņu grūtniecību gadījumu skaits. Meitenes, kuru mammas bija prasīgas, izvēlējās veiksmīgākus un nodrošinātākus dzīves partnerus un veidoja saskanīgākas ģimenes. 


Mammas, kas meitas audzināja maigāk un mazāk uzstājīgi, ir izaudzinājušas jaunas sievietes, kas dzīvē sasniedz mazāk un biežāk pamet skolas, lai dzemdētu neplānotu bērnu.


Pētījumā piedalījās 15 5000 meitenes vecumā no 13 līdz 14 gadiem. 


Varbūt mazliet pazāģēt nemaz nav tik slikti? 

Reklāma
Reklāma

 

Avots: dailymail.co.uk