Kordiriģenta Edgara Vītola 30 gadu jubileju atzīmēs ar koncertu

Četri lieliski Latvijas kori 21. oktobrī plkst. 19:00 satiksies Latvijas Universitātes Lielajā aulā, lai ar dziesmām un kopā būšanas sajūtu sveiktu diriģentu Edgaru Vītolu viņa apaļajā jubilejā.  Koncertam “Skaisti dziedi, lakstīgala!” un diriģenta svētkiem aicināts pievienoties ikviens dziesmas mīļotājs.

Kordiriģenta Edgara Vītola 30 gadu jubileju atzīmēs ar koncertu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncertā “Skaisti dziedi, lakstīgala” tiks sumināts talantīgais diriģents un viņa darba gaitas. Tajā piedalīsies vieni no labākajiem Rīgas pilsētas koru kolektīviem, rādot augstvērtīgu un daudzveidīgu koncerta programmu. Koncerts īpašs arī ar to, ka tajā bez koru sastāviem piedalīsies arī sabiedrībā atzīti mūziķi un orķestru grupas. Programmā tiks apvienotas koru grupas no jauniešiem līdz pat senjoriem, kuri rādīs koru kustības daudzveidību. 

 

Pasākuma pirmajā daļā izskanēs latviešu klasikas pērles un tautasdziesmu apdares, bet koncerta otrajā daļa tiks izpildīti vairāki mūsdienu latviešu komponistu jaundarbi un fragmenti no populārās mūzikas uzvedumiem.

 

Dalībnieku vidū Edgara Vītola dibinātais Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris “Aura”, kurš diriģenta vadībā darbojas jau 11 gadus. To laikā koris sniedzis vairākus izcilus koru koncertus Rīgā kopā ar tādiem mūziķiem kā Raimonds Pauls, grupa “Jumprava”, un savas darbības laikā ieguvis godalgotas medaļas un diplomus starptautiskos koru konkursos visā Eiropā. 

 

Tāpat koncertā būs iespējams baudīt vienu no labākajiem skolu koriem Latvijā – Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jaukto kori, kurš sniedzis augstvērtīgus koncertus Latvijā un Eiropas Lielākajās pilsētās, kā arī ieguvis atzinību koru skatēs un konkursos.

Reklāma
Reklāma

 

Vēl dalībnieku vidū vīru koris “Absolventi”, kurš augstā līmenī notur vīru koru kustības enerģiju un aktivitāti un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas sieviešu koris. 

 

Edgars Vītols jau vairāk kā 10 gadus darbojas mūzikas pedagoģijas sfērā, kā arī aktīvi iesaistīts pieaugušo koru kustībā. Kopš 2014. gada viņš ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Mūzikas pedagoģijas katedras vadītājs. Kā Mūzikas akadēmijas mācību kora vadītājs, E. Vītols ieguvis 1. vietu Grand Prix izcīņā koru konkursa Kauņā. Ne mazāk svarīgi, ka E. Vītols atzīts par vienu no redzamākajiem jaunajiem diriģentiem, līdz ar to pamatoti tika aicināts par XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu svētku Noslēguma koncerta māksliniecisko vadītāju un svētku virsdiriģentu.

 

Mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols, diriģenti Ilva Krauze, Arvīds Platpers un Edgars Briņķis. Ieeja koncertā 5 un 7 EUR. Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīzes” kasēs (cenas 5 un 7 EUR) vai www.bilesuparadize.lv.