Pieci aizraujoši veidi, kā izmanto burbuļplēvi

Atceries to prieku, kad nopirktā prece ielikta burbuļplēvē un tev ir iespēja saspridzināt mazos burbulīšus. Šī nodarbe ir neizskaidrojami patīkama gan pieaugušajiem, gan bērniem. 

Pieci aizraujoši veidi, kā izmanto burbuļplēvi

FOTO: Shutterstock.com

 

Atceries to prieku, kad nopirktā prece ielikta burbuļplēvē un tev ir iespēja saspridzināt mazos burbulīšus. Šī nodarbe ir neizskaidrojami patīkama gan pieaugušajiem, gan bērniem. 

 

Reklāma
Reklāma

Lūk, 5 idejas tev un tavai ģimenei, kā aizraujošā veidā izmantot burbuļplēvi:

  • Ar krāsu pildīti burbuļi. Diezgan smalks un atbildīgs process ir burbulīšu piepildīšana ar krāsu. Šādā tehnikā ir iespējams radīt neparastus rakstus un attēlus. Lai to izdarītu, nepieciešama šļirce ar adatu, krāsas, ūdens, želatīns.  Nelielu daudzumu želatīna uzbriedini un tad ūdens peldē izkausē. Šķidrumam pievieno krāsu un iepildi to šļircē. Esi uzmanīgs ar adatu un nekādā gadījumā neļauj bērnam darboties vienam! Pirms krāsas iepildīšanas burbulī, izdomā vai izveidotais raksts tiks nostatīts horizontāli, vertikāli vai guļus. Tas ir svarīgi, jo adatas izdurtajam caurumam jābūt burbuļa augšpusē, lai šķidrums neiztecētu. Tad ar adatu uzmanīgi iedur burbulī un piepildi to ar krāsaino šķidrumu. Pildot burbulīšus tu vari izveidot dažādus attēlus un formas, piemēram, savu vārdu, puķi, sirdi, zvaigzni, mašīnu utt. 
     
  • Pēdu masāža. Ierasts, ka burbuļplēvi spridzina ar rokām, bet šoreiz izmanto basas kājas, tā būs lieliska masāža.
     
  • Mākslas darbu veidošana. Noklāj burbuļplēves nelīdzeno pusi ar krāsu un tad plēvi uzliec uz baltas papīra lapas, veidojot neparastus nospiedumus. Ja vēlies izdaiļot audumu, izvēlies atbilstošas tekstilkrāsas. Kopā ar bērniem izmēģiniet, veidot nospiedumus, uzvelkot burbuļplēvi, kura iepriekš noklāta ar krāsu, uz pēdām. Radi mākslu staigājot pa lielu papīra lapu vai audumu. 
     
  • Filcēšana. Burbuļplēvi vari izmantot, lai radītu skaistus filca darbiņus. Krāsainu filcu savieto uz nelīdzenās plēves daļas, uzspied virsū šķidrās ziepes un pārklāj pāri otru plēves daļu. Ar mīcošām kustībām, caur plēvi, spaidi filcu apmēram 15-20 minūtes, līdz tas kļuvis ciets un dažādo krāsu filcs neatdalās cits no cita. Šo tehniku sauc par slapjo filcēšanu. 
     
  • Kūku dekorēšana. Burbuļplēvi var izmantot kūku dekorēšanai. Vispirms izgriez plēvi tādā izmērā, kādā ir kūkas apkārtmērs vai vēlamā detaļa. Kad kūka gatava, uz plēves nelīdzenās daļas, nelielā kārtā uzklāj ūdens peldē kausētu šokolādi. Tad šo plēvi ar šokolādi apliec apkārt kūkai un nedaudz piespied. Kad šokolāde sacietējusi, uzmanīgi noplēs plēvi. Būs neticami skaists dekors!