Izgatavo polimērmāla rotas

Par ļoti populāru nodarbi ir kļuvusi rotu izgatavošana mājās. Tā ir iespēja izveidot īpašas un unikālas rotas, kādas nav iespējams iegādāties veikalos. Izmēģini arī tu kopā ar bērniem izgatavot polimērmāla rotas. 

FOTO: Shutterstock.com

Par ļoti populāru nodarbi ir kļuvusi rotu izgatavošana mājās. Tā ir iespēja izveidot īpašas un unikālas rotas, kādas nav iespējams iegādāties veikalos. Izmēģini arī tu kopā ar bērniem izgatavot polimērmāla rotas. Tas ir aizraujošs un neparasts process, kura laikā ir iespēj izveidot ne tikai rotas, bet arī piekariņus, dekoratīvus nieciņus, rotājumus, aksesuārus. Šī var būt lieliska nodarbe bērnu jubilejas svinībās. 

Lai varētu izgatavot ko skaistu tev būs nepieciešamas tikai divas svarīgas lietas - polimērmāls un cepeškrāsns. Polimērmālu var iegādāties hobiju preču veikalos un vienas krāsas paciņa, kas sver apmēram 60 gramus, maksā mazliet mazāk kā 2 Euro. No vienas šādas paciņas var izveidot ļoti daudz detaļu. 

Ar šo materiālu vari darboties tieši tā pat kā ar plastilīnu - mīcīt, velt, lipināt klāt atsevišķas detaļas, akcentus. Lai vēlāk tās varētu savērt uz stieples, auklas vai lentītes, neaizmirsti izveidot nelielus caurumiņus, to vari izdarīt, izmantojot adatu. Lai izveidotās detaļas kļūtu cietas, tās nepieciešams karsēt 20-30 minūtes cepeškrāsnī ne vairāk kā 130 grādos. 

Tu vari veidot:

Reklāma
Reklāma
  • vienkāršas vienkrāsainas bumbiņas;
  • savirpinot dažādas krāsas, izveidot krāsainas bumbiņas;
  • izrullējot materiālu plānā plāksnīte, ar asu priekšmetu izgriezt sev tīkamas formas;
  • vienas formas pamatam, vari lipināt klāt dažādas detaļas.

Šādu rotu gatavošanā ir ļoti daudz tehnikas, kā panākt interesantus efektus, piemēram, skaties video un apgūsti, kā izveidot puķītes, kuras vēlāk vari izmantot dažādos veidos: