Tukumā, Ogrē un Kauguros izveidotas pirmās veselības takas

Tukumā nesen atklāta jau trešā veselības taka. Tā ir viena no aktivitātēm, kas ir paredzēta Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra kampaņas „Aktīva ik diena!” ietvaros 

Taku aktivitātes derēs gan senioriem, gan mazuļiem...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Taku aktivitātes derēs gan senioriem, gan mazuļiem...

Pirmos divus – Ogrē un Kauguros – jau aktīvi izmanto ģimenes un seniori, kuri ikdienas pastaigas tagad kļuvušas aktīvās un, jā, arī jautrākas. Pie katra informatīvā stenda, kas vēsta, kā un cik daudz katrai vecuma grupai veicams konkrētais vingrojums, ir arī uzdevums atmiņas uzlabošanai jeb tā sauktais fitness smadzenēm – ejot līdz nākamajam stendam, vingrotājiem jānosauc pēc iespējas vairāk vārdu, kas sākas ar konkrētu burtu. Piemēram, A vai G... 

Uz informatīvajiem stendiem var arī uzzināt, kā rīkoties pēc apēstas kūciņas, lai našķošanās ar laiku nepārvērstos par cīņu ar liekajiem kilogramiem, un citas lietā liekamas gudrības. 

Savukārt soļotājs Modris Liepiņš īpaši uzsvēra jaunatklātā veselības maršruta nozīmīgumu ikdienas aktivitātēs: „Labāk, lai visi esam veseli un mums nebūtu jādomā par slimībām, tāpēc izmantojiet šo iespēju svaigā gaisā izpildīt vingrinājumu kompleksa minimumu, kas ikdienas Pēc uzmundrinošajām uzrunām sekoja izloze, kuras laikā trīs laimīgie tika pie veselības veicināšanas kartēm. „Tās dod iespēju savā pilsētā un arī citviet apmeklēt gan sporta klubus, gan arī izmantot citas veselības uzlabošanai nepieciešamas aktivitātes ar ievērojamu atlaidi,” pauda Slimību profilakses un kontroles centra Veselības veicināšanas departamenta direktore. 

Kauguros Veselības maršruta sākuma punkts atrodas 300 metrus no Talsu Šosejas un Celtnieku ielas krustojuma – Jaunķemeru virzienā, un kopumā tas ir aptuveni divus kilometrus garš. To droši var saukt par garu pastaigu vietu ar integrētiem uzdevumu kompleksiem ikdienas sporta aktivitāšu minimuma veikšanai. 

Šīs nedēļas nogalē veselības maršrutu atklās arī Cēsīs un Varakļānos, bet vairāk informācijas meklē kampaņas interneta vietnē www.aktivadiena.lv.

Reklāma
Reklāma