65 gadus vecās mammas četrīši dodas mājup. Visi veseli!

Pavasarī pasauli pāršalca ziņa, ka medicīna dara brīnumus – 65 gadu vecumā pensionētā skolotāja Agneta gaidīja četrīšus. Skolotājas ģimenē jau aug 13 vecāki bioloģiskie bērni. Dažiem no viņiem jau ir savi bērni. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

19. maijā pasaulē nāca trīs zēni un viena meitene. Kā jau bija paredzams, bērniņi piedzima ļoti priekšlaicīgi. To svars nepārsniedza  655 - 960 gramus, garums 30 - 35 centimetrus. Bērni piedzima 26. grūtniecības nedēļā ar ķeizargreiziena palīdzību. Visi mazulīši tika ievietoti speciālos inkubatoros.  Pēc 3 slimnīcā pavadītiem mēnešiem braši četrīši un jaunā vecā māmiņa nu ir devušies  mājās, vēsta Lielbritānijas izdevums “Telegraph.co.uk”.  Katrs bērniņš sver vismaz 2,5 kilogramus. Meitiņas vārds ir Nīte, bet dēli tikuši pie vārdiem Benss, Fjonss un Drīss


Ja pirms tam mediķi nekomentēja bērnu veselības problēmas un visai skeptiski izteicās par iespēju, ka mazuļi piedzimst dzīvotspējīgi un veseli, tad šobrīd izplatītājās fotogrāfijās redzams, ka visi bēbīši ir apvēlušies un izskatās veseli.  Vienīgais, ko ārsti atklāj – diviem mazuļiem bija nepieciešams veikt operācijas, visiem bija elpošanas problēmas.


Agneta ieņēma četrīšus mākslīgās apaugļošanas ceļā. Procedūra tika veikt Ukrainā, jo Vācijas mediķi ētisku apsvērumu dēļ to veikt atteicās. 

Reklāma
Reklāma