Kefīra-ābolu viegli cepamā plātsmaize

Rudens klāt, ābolu raža pašā plaukumā, un ceļmalas jau pārklājušās raibu raibās koku lapu segās, bet mēs cepsim raibu raibo, tikko novāktās ābolu ražas ābolmaizi!

Kur tava tējas tase?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kur tava tējas tase?

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • vaniļas cukurs
  • 1,5 glāzes kefīra
  • 1 ēd.k. sodas (dzēsta ar etiķi)
  • 2-2,5 glāzes miltu
  • 5 āboli
  • pārliešanai: 0,5 litri jogurta, 100g cukura, kanēlis un 2 olas

Gatavošana:

  • Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
  • Pievieno kefīru un dzēsto sodu.
  • Pakāpeniski iemaisa miltus.
  • Mīklu lej cepampannā, pārber ar nomizotiem, smalki sagrieztiem āboliem.
  • Liek cepties cepeškrāsnī.
  • Sagatavo masu virskārtai: jogurtam pievieno olas, cukuru un kanēli.
  • Visu kārtīgi samaisa.
  • Kad plātsmaize ir cepusies apmēram 10 minūtes, šo masu lej virs āboliem.
  • Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas