Kur tava tējas tase?


Kefīra-ābolu viegli cepamā plātsmaize 1

 14. septembris 2015 9:00 Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv Recepte

Rudens klāt, ābolu raža pašā plaukumā, un ceļmalas jau pārklājušās raibu raibās koku lapu segās, bet mēs cepsim raibu raibo, tikko novāktās ābolu ražas ābolmaizi!



Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • vaniļas cukurs
  • 1,5 glāzes kefīra
  • 1 ēd.k. sodas (dzēsta ar etiķi)
  • 2-2,5 glāzes miltu
  • 5 āboli
  • pārliešanai: 0,5 litri jogurta, 100g cukura, kanēlis un 2 olas

Gatavošana:

  • Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
  • Pievieno kefīru un dzēsto sodu.
  • Pakāpeniski iemaisa miltus.
  • Mīklu lej cepampannā, pārber ar nomizotiem, smalki sagrieztiem āboliem.
  • Liek cepties cepeškrāsnī.
  • Sagatavo masu virskārtai: jogurtam pievieno olas, cukuru un kanēli.
  • Visu kārtīgi samaisa.
  • Kad plātsmaize ir cepusies apmēram 10 minūtes, šo masu lej virs āboliem.
  • Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes.

Recepte: Agita Gabrāne




1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas