Uzcep izcili gardo kūku brauniju!

Vai tev patīk gatavot? Dodieties uz veikalu pēc garšīgās „Laimas” šokolādes un kopīgiem spēkiem pagatavojiet tētim saldu pārsteigumu!

Kūka kas nevienu neatstāj vienaldzīgu!

FOTO: Shutterstock.com

Kūka kas nevienu neatstāj vienaldzīgu!


1. Šokolādes braunija pagatavošanai nepieciešams: tumšā „Laimas” šokolāde (70%) – 300 g, sviests – 90 g, pekanrieksti – 75 g (var aizstāt ar valriekstiem), medus – 1 ēdamkarote, kviešu milti – 75 g, olas (lielas) – 2 gab., brūnais muscovado cukurs – 100 g (var izmantot arī parasto – balto), cepamais pulveris – 1 tējkarote, vaniļas cukurs – pāris šķipsnu.


2. Ūdens peldē kopā ar sviestu izkausējiet pusi no receptē paredzētā šokolādes daudzuma. Otru pusi vajadzēs sasmalcināt nelielos gabaliņos, ko pēc tam iemaisīt braunija mīklā. Cepoties šie gabaliņi kusīs, un braunijs būs vēl šokolādīgāks. 


3. Brauniji mēdz būt ļoti dažādi, bieži vien tiem pievieno riekstus (parasti valriekstus vai pekanriekstus). Kamēr šokolāde kūst, sasmalciniet ne pārāk mazos gabalos pekanriekstus. Dažus atstājiet dekoram. Sasmalcinātos pekanriekstus pievienojiet šokolādes gabaliņiem.


4. Saputojiet 2 lielas vistu olas ar brūno muscovado cukuru. Šis cukurs braunijam dos specifisku garšas niansi, taču droši varat izmantot arī parasto balto cukuru. Kad olas sakultas, pievienojiet izkausēto šokolādi. Pēc tam masai pievienojiet miltus, ēdamkaroti medus, nedaudz vaniļas cukura un pustējkaroti cepamā pulvera. Masu viegli samaisiet, līdz tā kļūst viendabīga, tad iemaisiet sasmalcinātos riekstus un šokolādes gabaliņus. Lai kūka izskatītos interesantāk, baltās šokolādes braunijam var pievienot brūnās šokolādes gabaliņus un otrādi: brūnās šokolādes braunijam – baltās šokolādes gabaliņus.

Reklāma
Reklāma


5. Kad braunija masa gatava, lieciet to iepriekš līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepiet 20 minūtes, tad pārbaudiet masu ar kociņu – tai pie kociņa ir jālīp, bet tā nedrīkst būt šķidra. Braunijam jābūt diezgan ķepīgam, mīkstam, pat varētu teikt – pusjēlam. Brauniju varat cept, cik vien biezu vēlaties – no tā atkarīgs tikai kūkas cepšanas ilgums. Šoreiz cepam plāno brauniju (apmēram pusotru centimetru bieza mīklas kārta). Braunijs ārkārtīgi labi garšo, ja to ēd karstu kopā ar saldējumu.
Brauniju var izcept iepriekš un turēt slēgtā traukā pat nedēļu. Mēs gan nepazīstam nevienu, kuram ir izdevies šo gardumu noturēt ledusskapī nedēļu – to kaut kā vienmēr apēd ātrāk...

 

Sastāvdaļas