Pasaules kreiļu diena

Visā pasaulē 13.augustā tiek atzīmēta kreiļu diena. Vai tavā ģimenē arī kāds raksta un lielākoties darbojas ar kreiso roku? Noteikti neaizmirsti viņu apsveikt, kā arī izmēģiniet dažādas interesantas un aizraujošas spēles rokām. 

Visā pasaulē 13.augustā tiek atzīmēta kreiļu diena, pirmo reizi to atzīmēja 1992. gada 13. augustā pēc britu Kreiļu kluba iniciatīvas

FOTO: Shutterstock.com

Visā pasaulē 13.augustā tiek atzīmēta kreiļu diena, pirmo reizi to atzīmēja 1992. gada 13. augustā pēc britu Kreiļu kluba iniciatīvas

Visā pasaulē 13.augustā tiek atzīmēta kreiļu diena, pirmo reizi to atzīmēja 1992. gada 13. augustā pēc britu Kreiļu kluba iniciatīvas. Vai tavā ģimenē arī kāds raksta un lielākoties darbojas ar kreiso roku? Noteikti neaizmirsti viņu apsveikt, kā arī izmēģiniet dažādas interesantas un aizraujošas spēles rokām, kas liek darboties arī prātam. Lūk, idejas:
 

  • Paņem baltu papīra lapu un katrā rokā rakstāmo. Tavs uzdevums ir ar abām rokām vienlaicīgi uzzīmēt zīmējumu. Sākumā izvēlies pavisam vienkāršas figūras, piemēram, zvanu, sirdi, ziedu, sniegavīru, bet vēlāk jau izmēģini uzzīmēt ko sarežģītāku. Starp citu, šis vingrinājums uzlabo bērnu redzes uztveri, izrunu un matemātisko domāšanu. 
     
  • Uzliec vienu roku uz galvas un kustini, maigi sitot pa galvu. Otru roku uzliec uz vēdera un apļo to pulksteņa rādītāju virzienā. Abas rokas kustini vienlaicīgi. Izklausās vienkārši? Izmēģini! 
     
  • Ja esi labrocis, tad izmēģini uzrakstīt teikumu ar kreiso roku, bet, ja esi kreilis, tad uzraksti to ar labo roku. 
     
  • Lūdz, lai kāds no ģimenes locekļiem uzraksta "Daugava zem tilta", neatlaižot rakstāmo no papīra lapas. Ja viņš vienkārši sarakstījis visus trīs vārdus kopā, paskaidro, kas tas ir nepareizi. Parādi, kā tas darāms - uzraksti vārdu "Daugava" un, pēdējo burtu rakstot, pa augšpusi uzvelc loku no beigām līdz vārda sākumam tā, lai izskatītos, ka šis vārds būtu zem tāda kā tilta. 
     
  • Roku veiklībai vari izmēģināt spēli, kurā pārējiem jāuzmin - zem kuras glāzītes ir paslēpts spēles kauliņš. Paņem divas vai vairākas necaurspīdīgas glāzītes, zem vienas paliec nelielu priekšmetu. Tad slidini pa galdu glāzītes un veikli mani to kārtību. Tad pārējiem lūdz parādīt, zem kuras ir paslēptais priekšmets. 
     
  • Ja esi labrocis, kreiļu dienā, centies visu darīt ar kreiso roku - griezt, ēst, rakstīt, ķemmēt matus, tīrīt zobus u.c.
Reklāma
Reklāma