Izgatavo brīnišķīgu taureņu barotavu, izmantojot švammīti!

Vasara ir laiks, kad mūs visus priecē krāšņie, brīnišķīgie un gaisīgie taureņi. To neparastās un raibās krāsas priecē gan lielos, gan mazos vērotājus. Mammamuntetiem.lv Bērnu universitātes "Princešu studijas" nodarbībā Ella Ruicēna mācīja izgatavot skaistas taureņu barotavas. Izmēģini arī tu!

FOTO: Shutterstock.com

Tev būs nepieciešams:

  • Trauciņš (burciņa, kastīte, bļodiņa, krūzīte, līmlentes kartona rullis vai vāzīte);
  • Trauku mazgājamā švammīte; 
  • Šķēres, īlens, caurspīdīgā līmlente, lineāls;
  • Lentas, pērlītes, krellītes, pušķīši un citi dekori;
  • cukurūdens.

Izgatavošana

1.solis Atrodi piemērotu trauciņu, kurā ievietot švammīti! Vēlāk tajā būs taureņu ēdiens - nektārs, ko tu vari pagatavot no cukura un ūdens. 

2.solis Trauciņam jābūt košam un iekarināmam! Vislabāk to iekarināt virs puķu dobēm, lai taureņiem to būtu vieglāk atrast. Precīzi nomēri vietas, kurās stiprināt iekaramās lentiņas vai aukliņas, lai trauciņš nekarājas slīpi. 

3.solis Tad ap izvēlēto trauciņu aptin krāsainu dziju vai lentītes. Trauciņa apakšā var darināt skaistas skariņas, kurās savērt bumbiņas, pērlītes, pušķīšus un citus rotājumus!   

Reklāma
Reklāma

4.solis Taureņi nektāra garšu sajūt ar kājiņām, bet ēd ar mazu snuķi! Bļodā ielej karstu ūdeni un pievieno tam cukuru (proporcijā 4:1 ), pagaidi kamēr atdziest un tikai tad piepildi trauciņu un piesūcini švammīti, kuru ievieto jaunizveidotajā taureņu barotavā. 

Atceries! Taureņi spēj lidot tikai siltā laikā! Visaktīvākie tie būs dienas pirmajā pusē.