Festivāla Laba Daba aktivitātes, kas jāapmeklē ģimenēm

No 31. jūlija līdz 2. augustam Līgatnes pagasta „Ratniekos” notiekošais starptautiskais mūzikas festivāls Laba Daba savus apmeklētājus priecēs jau septīto gadu. Gaidāmas regeja, etno-folka, roka, elektro un citas mūzikas variācijas, kā arī bagāta papildprogramma ar radošām, aizraujošām un izzinošām aktivitātēm visām paaudzēm. Laba Daba izceļ interesantākās lietas, kas būtu jāredz pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem. 

Paralēli koncertiem notiks dažādas aktivitātes, kas piemērotas visai ģimenei. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Paralēli koncertiem notiks dažādas aktivitātes, kas piemērotas visai ģimenei. Publicitātes foto.


Sestdien, 1.augustā diena sāksies ar ''Jēkaba Nīmaņa dziesmas bērniem'' muzikālo izrādi. Izrāde būs skatāma uz Suņa skatuves, kas atrodas lielajā šķūnī. Komponista Jēkaba Nīmaņa speciāli bērniem veltītajā koncertprogrammā ietilps dungojamas, dejojamas un līdzi skaitāmas orģinālkompozīcijas ar latviešu dzejnieku Jāņa Baltvilka un Ineses Zanderes tekstiem no speciāli bērniem veltītās dzejas.


Savukārt kino mājā šogad būs skatāmas ne tikai filmas pieaugušajiem par tēmu ''Vīrietis'', bet arī plaša multiplikācijas filmu programma bērniem. Multiplikācijas filmas būs skatāmas sestdien no rīta un pa dienu, kā arī naktī no sestdienas uz svētdienu, kad filmiņas tiek piedāvāts noskatīties pašiem pieaugušajiem. Organizatori aicina izmantot iespēju, jo tās nebūs mūsdienu multfilmas, bet filmiņu klasika no tagadējo vecāku bērnības laikiem, kad multfilmās bija kāda morāle un stāsts, kas ir labsirdīgs un bez vardarbības pretēji mūsdienu animācijas filmām. Kino māja savu vietu nemaina un arī šogad atradīsies Krogus mājā pie centrālā laukuma. 


Visiem, kam patīk dejot un kustēties, īpaši pie sirds ies deju studijas ''Happy dance studio'' deju meistarklases. Tās sestdienas rītā norisināsies Kraukļa ligzdā, kas atrodas iepretim iekšējām stāvlaukumam. Deju meistarklasēs būs skatāmi dažādi interesantu deju paraugdemonstrējumi, iespēja iemācīties pasaulē populāru deju soļus un kopīgi izdejoties līdz patīkamam pagurumam. 


Savukārt kopumā par bērniem tīkamāko skatuvi, apmeklētāji iepriekšējos gados atzinuši folka mūzikas skatuvi jeb Eža skatuvi, kas atrodas iepretim radošo darbnīcu pļavai, blakus bērnudārzam. Šogad uz Eža skatuves būs dzirdams gan koris, gan populārie The Sound Poets, publiku afrikāņu ritmos iekustinās Nils Īle, un ar tradicionālo kultūru iepazīstinās folkloras kopa Skandinieki. 


Kopumā gaidāms plašs ārvalstu mūziķu klāsts. Viens no lielākajiem mūzikas notikumiem festivālā šogad būs leģendārās Lielbritānijas post-punk apvienības „THE FALL” koncerts. Kā otrās dienas galvenie mākslinieki izvēlēti „Brutto” no Baltkrievijas – enerģisks pankroka kokteilis, kura līderis ir populārās baltkrievu grupas „Lyapis Trubetskoy” dibinātājs un, starp citu, citas Latvijā labi zināmas mūzikas apvienības – „Super Besse”, ģitārista tēvs. Vēl no ārvalstu viesiem šogad būs dzirdami arī dub apvienība „Nucleus Roots” un pankroka smagsvari „Subhumans” no Lielbritānijas, „The Angelcy” no Izraēlas, pasaules mūzikas kolektīvs „Ngoma Africa Band” no Vācijas, „Digital Digital” no Igaunijas un „Topsy Turvys” no Francijas. Tuvākajā laikā tiks izziņota elektroniskās mūzikas skatuves „Kraukļa ligzda” programma, kurā paredzēti arī viesi no Lielbritānijas, Lietuvas un Polijas, kopumā piedāvājot ap divdesmit dīdžeju un DJ apvienību priekšnesumu.

Reklāma
Reklāma


Festivālā uzstāsies arī pašmāju grupas. Gan tādas, kas jau vairākkārt kāpušas uz LABA DABA skatuves, gan tādas, kas festivālā viesojas pirmo reizi un tādas, kas ir tikko izveidojušās. Šogad festivālā gaidāmi vairāki projekti, kas atkal apvienojušies tikai vienas vasaras festivāliem un koncertiem. Kā arī gaidāmi dažādi muzikāli pārsteigumi un ierasti skaņdarbi netradicionālos izpildījumos. Pilna muzikālā programma pieejama oficiālajā LABA DABA mājas lapā. 


Gaidāma arī nopietna paralēlā programma skatuvju programmām: sporta aktivitātes, dabas materiālu radošās darbnīcas, hennas un tetovējumu darbnīcas, tirdziņš, kino zālīte, krūšu atliešanas darbnīca, pirts un pirtnieki, bērnudārzs, mazuļu terase ''Babyroom'' un  daudzas citas aktivitātes. 


Biļetes nopērkamas visās Biļešu servisa kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv, kā arī par draudzīgāku cenu klubā Nabaklab.

Domājot par ģimenēm, šogad ir paaugstināts vecuma slieksnis bērniem, kuriem  festivāla biļete nav jāpērk. Bērniem līdz 13 (ieskaitot) gadu vecumam ieeja festivālā pieaugušo pavadībā ir bez maksas.