Supergardā un superdrūpošā Pavlova kūka - cepam mājās!

Mazliet prieka, nedaudz laimes, šķipsniņa saules, daži olu baltumi, labi daudz ogu, simts grami vasaras un re - Pavlova kūkas recepte gatava!

Galvenais noteikums - nežēlot ogas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Galvenais noteikums - nežēlot ogas!

Sastāvdaļas:

  • 5 olu baltumi
  • 250 grami cukura
  • vaniļas cukurs
  • tējkarote 9% etiķa
  • 1,5 tējk. kukurūzas miltu
  • 400 ml saldā krējuma
  • 4 tējk. cukura
  • dekorēšanai - svaigas dārza ogas, piparmētru lapiņas

Gatavošana:

  • Olas baltumu saputo vieglās putās, tad pakāpeniski pievieno pa karotei cukura.
  • Turpina putot, līdz olas baltums ir stingrās putās.
  • Tad masā iemaisa vaniļas cukuru, etiķi un kukurūzas miltus.
  • Uz cepampapīra klāj saputoto masu un izveido apļa formu, kur maliņas veido augstākas par vidu.
  • Kad cepeškrāsns sakarsusi līdz 130 grādiem, kūku cep apmēram vienu stundu un piecpadsmit minūtes.
  • Tad cepeškrāsni izslēdz, atstājot pavērtas durvis, lai bezē atdziest.
  • Kremam saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
  • To klāj virsū atdzisušajam bezē un dekorē ar svaigām ogām (tās nežēlojot) un piparmētru lapiņām.
  • Kūku pasniedz uzreiz, līdzko tā gatava, citādi tā atsulosies.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas