Pasaules populārākā modele ar Dauna sindromu - Madelaina Stjuarte

Madelaina Stjuarte ir meitene, kura piedzima ar iedzimtu ģenētisku defektu - Dauna sindromu. Nupat viņa ir parakstījusi divus nopietnus līgumus ar darba devējiem. Viņa būs reklāmas seja lielam fitnesa zāļu tīklam Amerikā un dzīvesstila zīmolam „everMaya”.

Saslimšana nav šķērslis baudīt dzīvi un iedvesmot citus

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saslimšana nav šķērslis baudīt dzīvi un iedvesmot citus

 
"Būt par modeli ir veids, kā es sevi izpaužu. Tas nav viegli, jo pasaule ne vienmēr pieņem tādus cilvēkus kā es. Viņi mulst un baidās, satiekot savādākus cilvēkus. Es būšu ļoti laimīga, ja manas aktivitātes darīs laimīgu kaut vienu cilvēku, „ tā sabā blogā raksta 18 gadus vecā Madelaina.
 

Reklāma
Reklāma


Meiteni darbam modeļu aģentūrā uzaicināja pēc tam, kad viņa savā FaceBook profilā ievietoja bildes, kurās atspoguļojās viņas tivēšanas gaita. „Es nolēmu nomest lieko svaru un pievērsties veselīgākam dzīvesveidam. Tas ir svarīgi, tāpēc ikreiz, ieliekot bildi, es lūdzu, lai ar to dalās tālāk,” stāsta Madelaina. Kāds no modeļu biznesa šīs bildes ievēroja un novērtēja kā pietiekami interesantas, lai uzaicinātu meiteni uz pārrunām.


 
Madelaina zaudēja 20 liekos kilogramus un turpināja veselīga dzīvesveida popularizēšanu savā profilā. Viņa dejoja, peldēja, apmeklēja sporta zāli. Pašlaik viņas profilam ir 39 tūkstoši sekotāju, bet Instagram vietē vēl vairāk - 300, 000 virtuālo atbalstītāju, kas smeļas iedvesmu no jaunietes aktivitātēm.

 
Madelainas māte uzskata, ka meitas dzīves uzdevums nav kļūt par slavenu modeli, bet gan turpināt skaidrot cilvēkiem, ka intelektuālā atpalicība, kas ir raksturīga cilvēkiem ar Dauna sindromu, neliedz viņiem justies laimīgiem. Kad meitenīte piedzima, ārsti uzskatīja, ka viņa nespēs ne runāt, nedz lasīt.