Praktiski ieteikumi, kā aprūpēt viedierīci vasaras svelmē

Līdz šim temperatūras stabiņš ir bijis ļoti mānīgs, taču šobrīd mūs sasniegusi gada karstākajam gadalaikam atbilstoša svelme. Viedierīces – telefoni, planšetdatori, kameras –šādā laikā prasa īpašu uzmanību, tāpēc Samsung Electronics klientu apkalpošanas pārstāvis Andrejs Rehačevs sniedz dažus praktiskus padomus to pasargāšanai, baudot festivālu atmosfēru vai sauļojoties.

At telefonu gluži kā ar bērnu un mājdzīvnieku jārīkojas saudzīgi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

At telefonu gluži kā ar bērnu un mājdzīvnieku jārīkojas saudzīgi

Nē – tiešiem saules stariem un karstumam
Jāatceras, ka telefonu un planšetdatoru nevajadzētu ilgstoši turēt tiešos saules staros. Vislabāk to paslēpt  zem dvieļa, ielikt maciņā vai somā. Viedierīci nevajadzētu atstāt arī automašīnā uz priekšējā paneļa, kur tā  pakļauta karstumam un saulei. Tas var radīt darbības traucējumus un saīsināt ekspluatācijas laiku. 

Nevajadzētu aizmirst arī par tālruņu ventilāciju, piemēram, pa nakti to neapsegt ar segu vai spilvenu, lai  saglabātu gaisa apriti. Arī portatīvos datorus nav ieteicams turēt klēpī vai uz pleda, lai neaizsegtu ventilācijas plūsmu. 

 

Telefona „ienaidnieks” – smiltis
Baudot festivālu vasaru vai spēlējot pludmales volejbolu, smilšu graudi skaļrunī, mikrofonā, kameras lēcā, pogās vai tālruņa pieslēgvietās nav retums. Slapjas smiltis var izraisīt koroziju vai radīt īssavienojumu  telefona uzlādes brīdī, tāpēc jāatceras telefonu ņemt ar sausām un tīrām rokām.
 

Sargā no ūdens
Savai drošībai labāk izvairīties no runāšanas pa telefonu ar slapjiem matiem vai stiprā lietū. Ja telefons izbaudījis ūdens priekus, svarīgi vispirms izņemt bateriju, novietot tālruni uz ilgāku laiku sausā vietā un ļaut tam izžūt un pēc tam vērsties servisa centrā, lai pārbaudītu ierīces atbilstību drošai lietošanai

Reklāma
Reklāma

Pat izžāvētu bateriju nav ieteicams ievietot atpakaļ, jo ierīcē mitrums vēl var būt saglabājies, un, to savienojot ar akumulatoru, var rasties īssavienojums. Nedaudz mitru telefonu var ielikt traukā ar sausiem rīsiem, jo tie labi uzsūc ūdeni. Nekādā gadījumā nežāvējiet tālruni ar siltumu.
 

Izslēdz lieko
Vasarā daudz vairāk sava laika pavadām pie dabas bez viegli pieejamām iespējām savu viedierīci uzlādēt,  tāpēc, lai, piemēram, skaistā saulrieta iemūžināšanu neizbojātu tukšs akumulators, seko līdzi ierīcē atvērto  programmu skaitam. Ne vienmēr ieslēgtā navigācija, spēles vai Youtube ir nepieciešamas, tāpēc ir vērts  lieko izslēgt . Tāpat var atslēgt datu pārraidi un WiFi brīdī, kad to neizmanto, kā arī samazināt ekrāna spilgtumu – tas samazinās baterijas  enerģijas patēriņu un ļaus ierīcei darboties ilgāk.