Viena kartupeļu biezputra, trīs receptes

Kristīne Deiliko, bloga kristinesreceptes.lv autore, sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku” piedāvā vairākas receptes, kā celt galdā kartupeļu biezputru: “Ja ir steiga vai apstākļi, kad nav ērti mizot un vārīt īstos kartupeļus – izbraukumos uz laukiem, ceļojumos, darbā, tad ļoti labi var izmantot šo biezeni. Darbā un ceļojumā tas ir pavisam vienkārši – uzlejot karstu ūdeni, izmaisot un pievienojot gaļas konservus vai zaļumus. Mājās var uzliet ūdeni sajauktu ar pienu un sviestu.”

Kartupeļu biezputru var pasniegt vismaz 3 dažādos veidos!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartupeļu biezputru var pasniegt vismaz 3 dažādos veidos!


Kartupeļu biezputra ar dillēm kā piedeva pie aukstās zupas


“Recepti noskatījos no leišiem. Man vienmēr ir paticis, ka viņi pasniedz auksto zupu un blakus uz šķīvīša kartupeļus dažādos veidos – vienkārši vārītus, vārītus apceptus vai kartupeļu biezputru – kā kurā vietā. Un, ēdot paņem uz karotes kartupeļus, un tad ar to kopā ēd zupu.”
Auksto zupu var pagatavot pavisam vienkārši: marinētas bietes ar visu marinādi + svaigs gurķis + dilles + loki + vārītas olas + kefīrs. Ar kartupeļu biezputru, ko pagatavo no “Dobeles dzirnavnieka” kartupeļu biezputras maisījuma, tā ir ideāla kombinācija.

 

Kartupeļu biezputra ar gaļas konserviem


Lieliskas pusdienas darbā vai ceļojumā. Tikai uzlej karsts ūdens “Dobeles dzirnavnieka” kartupeļu biezputras maisījumam un pievieno gaļa. Gaļa parasti ir kopā ar želeju. Ja gribi stingrāku, tad nepievieno želeju vai pievieno mazāk ūdens, nekā norādīts uz paciņas. Želeja siltumā paliks šķidra un var daļēji aizstāt ūdeni.

 

Kartupeļu sacepums jeb īru ganu pīrāgs

Reklāma
Reklāma


Recepte lielākai ēdāju kompānijai. Tev būs vajadzīga maltā gaļa un “Dobeles dzirnavnieka” kartupeļu biezputras maisījums, kā arī garšvielas pēc izvēles.
1. Apcep malto gaļu ar garšvielām: majorānu, sāli, pipariem, čili, tomātu pastu, ķiplokiem vai lokiem.
2. Cepamtraukā liec kārtu saceptās maltās gaļas.
3. Sagatavo ar ūdeni, pienu un sviestu kartupeļu biezputru. Pievieno nedaudz sāls pēc garšas.  Klāj virsū maltās gaļas kārtai.
4. Izkausē sviestu, pusminūti apcep piecās daiviņas sasmalcinātu ķiploku, pievieno dilles. Pārlej kartupeļus ar sviesta, ķiploku, diļļu maisījumu un liec cepamtrauku cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm. Pēc tam vēl pāris minūtes ļauj, lai kartupeļi nedaudz apcepas un “sadraudzējas” ar gaļu.
Sasmalcini lokus, dilles, pētersīļus (pavasarī tie var būt arī lakši), samaisi ar extra virgin olīveļļu un pasniedzot pārklāj kartupeļiem.


Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas