Eksperiments - uzmeistaro telefonu

Fizika var būt arī ļoti vienkārša un aizraujoša, izmēģiniet uzmeistarot telefonu un pārbaudat, kā tas darbojas! Šī radošā un izzinošā nodarbe būs lielisks laika kavēklis atraktīvām bērnu ballītēm. 

Lieliska nodarbe atraktīvās bērnu ballītēs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lieliska nodarbe atraktīvās bērnu ballītēs

Fizika var būt arī ļoti vienkārša un aizraujoša, izmēģiniet uzmeistarot telefonu un pārbaudat, kā tas darbojas! Šī radošā un izzinošā nodarbe būs lielisks laika kavēklis atraktīvai dienai kopā ar tēti vai bērnu ballītēm. 

Tev būs nepieciešams:
- Aukla, striķis, stieple
- Divas papīra glāzītes
- Īlens vai spicas šķēres

Vispirms sagatavo glāzītes – to apakšpusē ar īlenu vai spicām šķērēm izdur nelielu caurumu. Tad nogriez auklu apmēram 3 metrus garu. Auklas galus izver cauri izveidotajiem glāzītes caurumiem, auklas galā iesien lielu mezglu tā, lai tā neizslīdētu. 

Reklāma
Reklāma

Kopā ar draugu vai mammu un tēti izmēģinat, kā darbojās tavs telefons. Katrs paņemiet glāzi un nostājaties tā, lai aukla nostieptos. Viens no jums pieliek glāzi pie auss, bet otrs pieliek pie mutes un kaut ko pasaka, pēc tam otrādāk.  

Eksperimentu varat turpināt, mainot auklas biezumu, materiālu, piemēram, mēģiniet atkārtot sarunu iesienot starp glāzēm metāla stiepli. Darbošanās laikā centieties saprast ar kuru materiālu skaņa “pārvietojās” vislabāk.