Cepam mājas kūku ar svaigām zemenēm!

Pilnīgi neticami - tikko pagalmā vēlām sniega vīrus un šļūcām ar ragavām no kalna, bet te - vasaras brīvlaiks klāt! Vasarīgo dvesmu kūka būs tieši laikā!

Vasaras garša ir atgriezusies!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vasaras garša ir atgriezusies!

Sastāvdaļas:

Biskvītam:

  • 18 olas
  • 18 ēdamk. cukura
  • 18 ēdamk. miltu

Vārītajam kremam:

  • 6 olas
  • 18 ēdamk. cukura + vaniļas cukura
  • 6 ēdamk. miltu + 100g piena
  • 1l piens
  • 600 g sviesta + nedaudz pūdercukura

​Zemeņu pildījumam:

  • 1kg zemeņu+nedaudz cukura

Gatavošana:

​​Katru biskvīta kārtu cep atsevišķi.

Reklāma
Reklāma
  • Virtuves kombainā iesit 6 olas un pievieno 6 ēdamk. cukura. To puto gaisīgās putās.
  • Ar slotiņu iecilā 6 ēdamk. miltu.
  • Masu lej ar cepampapīru izklātā pannā.
  • Liek uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 180 grādos gatavu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  • Šādā veidā izcep trīs kārtas.
  • Gatavo kremu: olas, cukuru, vanilīnu, miltus un pienu ar putu slotiņu samaisa viendabīgā masā.
  • Katliņā uzvāra pienu, tad to lej olu masā un kārtīgi izmaisa. Lej atpakaļ katliņā un vāra uz lēnas uguns, kamēr tā kļūst skāba krējuma konsistencē. Masu atdzesē.
  • Sviestu saputo ar nedaudz klāt piebērtu pūdercukuru.
  • Sviesta masai pievieno atdzesēto kremu, saputo viendabīgā konsistencē.
  • Lielāko daļu zemenes sablendē, pievieno cukuru un izmaisa.
  • Atdzisušai biskvīta kārtai pārklāj sablenderētās zemenes, virsū klāj vārīto kremu. Liek nākošo biskvītu, pārklāj ar zemeņu masu un vārīto kremu.
  • Visu kūku pārsmērē ar vārīto kremu. 
  • Dekorē ar svaigām zemenēm un piparmētru lapiņām - tālāk jau ko sirds vēlās!

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas