Celiet galdā pašu gatavotu maizes kvasu!

Kopā ar ģimeni pagatavojiet gardu un dzirkstošu maizes kvasu. Lieciet to svētku galdā un ieprieciniet sanākušos viesus. Lepnums par padarīto būs visa vakara garumā!

Lepnums par padarīto būs visa vakara garumā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lepnums par padarīto būs visa vakara garumā!

Kopā ar ģimeni pagatavojiet gardu un dzirkstošu maizes kvasu. Lieciet to svētku galdā un ieprieciniet sanākušos viesus. Lepnums par padarīto būs visa vakara garumā!

Nepieciešams:
2kg rupjmaizes
500g cukura
100g raugs
12l verdoša ūdens

Pagatavošana:
Rupjmaizi sagrieziet plānās šķēlītēs un lieciet cepeškrāsnī vai pannā, lai izžāvētu un apgrauzdētu tās. Kad tas izdarīts, ar karstu ūdeni izskalo bļodu, kurā ieliec maizes šķēles un pārlej ar verdošo ūdeni. Bļodu vai katliņu pārsedz ar tīru dvieli un atstāj siltumā 3-4 stundas. Tad masu izkāš un atdzisušajam šķidrumam pievieno raugu un cukuru. Kārtīgi samaisi un atkal apsedz ar dvieli un noliec siltumā, lai kvass uzrūgtu (apmēram 5-8 stundas).

 

Reklāma
Reklāma