Padomjlaiku spēle "Gumijas". Lēcienu shēma

Katru starpbrīdi meitenes pulcējās gaiteņos vai pagalmos, lai lēkātu "gumijas". Nepieciešama bija apmēram 2-3 metrus gara gumija un 3-4 spēles dalībnieces.

Padomjlaiku spēle Gumijas. Lēcienu shēma

FOTO: Shutterstock.com

Katru starpbrīdi meitenes pulcējās gaiteņos vai pagalmos, lai lēkātu "gumijas". Nepieciešama bija apmēram 2-3 metrus gara gumija un 3-4 spēles dalībnieces. Divas meitenes turēja gumiju, bet viena, vai sarežģītākos uzdevumos divas meitenes, centās izpildīt sarežģītus kāju vingrinājumus, lecot pāri nostieptai gumijai.

 

Noteikumi: Divas meitenes stāvēja 1,5 – 2 metrus viena no otras un viņām ap kājām bija nostiepta gumija, kuras gali bija sasieti. Pāri sai gumijau lēkāja trešā meitene. Mērķis bija  izpildīt noteiktus lēcienus jeb figūras. Jo grūtāka figūra, jo augstāks bija dalībnieces līmenis. No sākuma gumija bija ap potītēm, tad ap ceļgaliem, vidukli, pat pleciem utt. Ja nebija trīs meiteņu, tad iztrūkstošās vietā tika izmantots skolas sols vai kāds mazkustīgāks puišelis, kas turēja vienu gumijas galu.

Reklāma
Reklāma


Ir standarta lēcienu komplekts.
1. Nostājas ar sānu pie gumijas.
2. Ar abām ielec vidū . Pārlec, lai katra kāja savā pusē gumijām, pagrieziens par 90 grādiem, gumijas paliek starp kājām, kājas kopā, izlec ārā.
3. Apgriežas un nostājas ar seju pret gumiju. Ar abu kāju pirkstgaliem uzķer pirmo gumiju, pārlec pāri otrajai, izlec uz priekšu ārā no gumijas.
4. Apgriežas, atkārto pretējā virzienā
5. Ar abu kāju pirkstgaliem uzķer pirmo gumiju, pārlec pāri otrajai; neizlecot no gumijām, palec starp tām pa vidu, pagriežoties par 90 grādiem, kājas plecu platumā, izlec ārā.
6. Nostājas ar seju pret gumiju. Ar abu kāju pirkstgaliem uzķer pirmo gumiju, uzlec virsū otrajai (jātrāpa ar abām kājām, citādi izkrīt)
7. Tas pats uzdevums jāizpilda vēlreiz, bet pretējā virzienā.


Ja uzkāpj uz gumijas nevietā, neaizķer ar abām kājām, netrāpa uz gumijas, kad tas vajadzīgs - izkrīt.  Lēkt ar kurpēm, kurām ir sprādzes, nav ieteicams, jo tad var aizķerties aiz gumijas un izkrist no spēles.


Spēle attīsta vestibulāro aparātu, koordināciju, uzmanību, labs karidotreniņš, jo ilgstoša lēkāšana ir tik nepieciešamās slodze sirdij un kāju muskulatūrai. Palīdz sadraudzēties pat svešiem bērniem.