4. maijā pie Brīvības pieminekļa piedalies kompozīcijas "Ziedu Latvija" veidošanā!

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas 25 gadadienu, 4. maijā, iedzīvotājus aicina pie Brīvības pieminekļa veidot kompozīciju „Ziedu Latvija”.  Līdztekus kompozīcijas veidošanai, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti vērot Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē finālkonkursu un koncertu, piedalīties svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā, kā arī skatīties dokumentālo filmu un kino hroniku programmu un svētku koncerta ierakstu no Latvijas Nacionālā teātra.

Veidosim kopā Ziedu Latviju!

FOTO: Shutterstock.com

Veidosim kopā "Ziedu Latviju"!

 

Svētku pasākums pie Brīvības pieminekļa sāksies jau plkst. 11.00 ar pūtēju orķestru priekšnesumu, tad plkst. 14.30 notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, bet no plkst. 15.30 uz lielajiem ekrāniem varēs vērot filmu programmu „Kā mēs piedzīvojām brīvību”. Plkst. 17.30 un 20.15 laukumā pie Brīvības pieminekļa pasākuma apmeklētājiem būs iespēja skatīties Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25. gadadienai veltītā svētku koncerta ierakstu no Latvijas Nacionālā teātra.

 

Valsts svētkos Rīgā paredzēta plaša kultūras pasākumu programma, tajā skaitā  svinīgais pasākums pie Brīvības pieminekļa, dienas un vakara koncerts Doma laukumā, sarīkojums „Visi ceļi ved uz Rīgu”  ģimenēm ar bērniem Vērmanes dārzā, deju lielkoncerts „Dod man spēku, dod man laiku” Ķīpsalas hallē, tradicionālais 4. maija Latvijas filmu maratons kinoteātrī „Splendid Palace”, kā koncerti Rīgas kultūras centros,  Sv. Pētera baznīcā, koncertzālē „Lielā ģilde” un Rīgas Latviešu biedrības namā. Savukārt Rīgas Kongresu namā un pie Saeimas nama būs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas jubilejai veltītas izstādes.

Reklāma
Reklāma

 

4. maija svētku pasākumus atbalsta Rīgas dome. Plašāka svētku programma ar informāciju - par dalībniekiem, norises laiku un vietu - pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv, kā arī drukātā veidā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas kultūras centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un tūrisma informācijas centros.