Trīs ēdieni no svaigiem gurķiem - zupa, uzkoda un dzēriens

Latvijā jau iespējams iegādāties pirmos pašmāju gurķus, kas nozīmē – ir laiks palutināt draugus un ģimeni ar svaigu sezonas uzkodu. Gurķa garšas īpašības ļauj to izmantot dažādos ēdienos, piemēram, pagatavot zupu, uzkodu un pat dzērienu.

Pavasara svaigumam - gurķis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pavasara svaigumam - gurķis

Aukstā zupa “Dārznieka valdzinājums” 8 personām

  • Katlā smalki sarīvē 4 garos gurķus ar mizu;
  • Pievieno divas 350 gramu burciņas ar rīvētām galda bietēm;
  • Pārlej ar vienu paciņu provansas majonēzes;
  • Sašķidrina ar litru kefīra;
  • Tumīgākam virumam sagatavo 6 vārītas olas;
  • Sāls un mārrutki pēc pašu vēlmēm;
  • Ja zupa ir pa biezu, tad pievieno ūdeni;
  • Nodegustē vai laba sanākusi un ceļ galdā!


Uzkoda “Kliģenu sapnis”

  • Šķīvī izkārtojam plānās rudzu sausmaizītes;
  • Maizīšu vēderiņiem uzklāj svaigo sieru ar marinētiem gurķiem un zaļumiem;
  • Pa virsu uzgriež svaigu  gurķi un smeķē.


Dzēriens 30 sekundēs

  • Krūzē ielej atdzesētu avota ūdeni;
  • Nomizo gurķim mizu, sasmalcina un iemet krūzē;
  • Samaisa dzērienu un bauda. Gardu muti!

 

Iesaka atklāj Z/S “Kliģeni” vairumtirdzniecības vadītājs Reinis Reķis

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas