Izgatavo savu īpašo sapņu ķērāju! Foto pamācība

Bērnu universitātes “Princešu studijas” nodarbību vadītāja Ella Ruicēna kopā ar mazajām jaunkundzēm darināja sapņu ķērājus. Vēlies, lai tavi sapņi būtu saldi un patīkami? Lūk, pamācība, kā tu pats vari izveidot savu sapņu ķērāju!

Saldākam miegam un brīnišķīgiem sapņiem. Foto: Ella Ruicēna

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saldākam miegam un brīnišķīgiem sapņiem. Foto: Ella Ruicēna

Sapņu ķērāja tīkla aušanas klasiskā versija saistīta ar senām indiāņu leģendām un stāstiem. Viena no tām stāsta, ka sapņu ķērājs filtrē sliktos sapņus, liekot murgiem ieķerties tīklā, no kura viņi izkūp gaisā līdz ar saules gaismas parādīšanos. Kādā citā leģendā ir teikts, ka tīklā ieķeras vissaldākie sapnīši, kurus simbolizē tīklā ievērtās pērlītes, savukārt spalvas mīkstina saldo sapnīšu ceļu caur sapņu ķērāju!

Sapņu ķērāju izgatavošanai vari izmantot gan dabiskus materiālus, gan metāla stieples, vingrošanas riņķus, aproces, rotaslietu detaļas un pat vienreizējos šķīvīšus! Arī tīkla veidošanas metodi katrs var izvēlēties pēc savām sajūtām.

1.solis Piesien sākuma galu pie sapņu ķērāja malas (1)

2.solis Apmet cilpu katrā nākamajā sākumpunktā (2,3,4,5)

3.solis Kad aplis noslēdzies (6), turpini apmest cilpas ap jaunizveidotajiem lokiem! (7,8,9,10,11,12)

4.solis Turpini trešo rindu, apmetot cilpas otrās rindas loku vidos.

5.solis Veido jaunas rindas, līdz vairs nav vietas, bet atceries atstāt viduci tukšu, pa kuru sapnīšiem tikt cauri.*

6.solis Ja vēlies, tad vari sapņu ķērāja tīklam pievienot spalvas, vienkārši piesienot tās ar auklu, diegu vai stiepli.

Ja vēlies darbiņu veikt precīzi, tad tev jāizmēra un jāaprēķina, kādā attālumā viens no otra būs sākuma punkti. Lai to izdarītu, iespējams tev būs nepieciešama vecāku palīdzība!

1.solis Aprēķini riņķa līnijas garumu - izmēri diametru un reizini to ar Pī (~3.14).

2.solis Tad izdali iegūto riņķa līnijas garumu ar iedaļu skaitu, kādu vēlēsies savam sapņu ķērājam.**

3.solis Rezultātā iegūto atstarpju garumu pie riņķa līnijas labi varēsi atlikt, ja izmantosi mērauklu - vajadzīgajā garumā nogrieztu auklu.

Svarīgi ir ieklausīties savās sajūtās, domāt pozitīvas domas un ļauties iedvesmai, izgatavojot savu īpašo sapņu ķērāju! Saldus sapņus!

Reklāma
Reklāma

Pamācību sagatavoja Bērnu universitātes “Princešu studijas” nodarbību vadītāja Ella Ruicēna.

* Ja gatavo maza izmēra sapņu ķērāju, noderēs tamboradata!

** Jo vairāk iedaļas, jo sapītāks būs sapņu ķērājs. Sapņu ķērājs ar mazāk iedaļām vairāk līdzināsies vienam ziedam.

 

 

Mammamuntetiem.lv Bērnu universitāteKas ir Bērnu universitāte un Princešu studijas

Ģimeņu organizācijas mammamuntetiem.lv un nodibinājuma “Fonds Mammām un Tētiem” radīts sākumskolas vecuma bērnu interešu izglītības centrs, kas vērsts uz individuālo talantu attīstību un skolēnu priekšstatu un izpratnes veidošanu šobrīd un nākotnē aktuālākajās profesijās un jomās. Princešu studijās galvenais akcents likts uz visdažādāko rokdarbu apguvi un fantāzijas attīstīšanu, mācoties pašrocīgi darināt rotaslietas, apģērbus, telpu dekorus, dāvanu iesaiņojumus un dažādas mājsaimniecības lietas – arī no otrreizējās pārstrādes materiāliem. Princešu studijās apgūst arī pieklājības normas un etiķeti. 

 

Bērnu universitātes atbalstam

Bērnu universitātes darbības nodrošināšanai piesaistām dažādus uzņēmumus, kas vēlas sava uzņēmuma tēlu saistīt un ir līdzatbildīgi par Latvijas bērnu un jauniešu izglītošanu. Ikviens, kurš atbalsta Bērnu universitātes ideju, aicināts ziedot jebkāda apjoma līdzekļus nodibinājumam “Fonds Mammām un Tētiem”, kam ir piešķirts sociālā labuma statuss, ar norādi “Bērnu universitātei”. Lai uzzinātu vairāk par sadarbību un atbalstu, raksti fonds@mammamuntetiem.lv.

 

Mūsu īpašais Bērnu universitātes “Princešu studiju” atbalstītājs ir “Pērļotava”.

Pērļotava pērļu interneta veikals

Latvijā lielākais uzņēmums, kurš nodarbojas ar rotaslietu un tās furnitūras izplatīšanu jau vairāk kā desmit gadus. Pie mums var iegādāties visu nepieciešamo rotaslietu pagatavošanai: akmentiņus, aizdares, auskaru āķus, auklas, stieples, gumijas, un citus dekoratīvos elementus,gan no metāla,gan no sudraba. Piedāvājam arī gatavas rotas no dabīgiem un mākslīgiem akmeņiem, sudraba rotaslietas, bižutēriju, rotaslietu statīvus, instrumentus rotaslietu gatavošanai, filcu, fimo plastiku dāvanu maisiņus....nu īsta pērļu lāde! Ienāc www.perlotava.lv.