Džeimija Olivera pavasara salāti „Gado-gado” indonēziešu gaumē

Šo salātu saknes meklējamas zundu virtuves mākslā, tagad tie ir tipisks „ielas ēdiens” Indonēzijā. Gado – gado nozīmē nevienveidīgs jeb popūrijs, tas raksturo dažādus sezonālus dārzeņus, kurus lieto, tā padarot salātus mazliet atšķirīgus ikvienā gadalaikā. 

Pavasara popūrijs tavā salātu traukā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pavasara popūrijs tavā salātu traukā


Gardie salāti, kas pārlieti ar neticami garšīgu zemesriekstu mērci, kraukšķīgi garneļu  krekeri (vai citi kraukšķi) – tā ir izcila garšu kombinācija!
 

Sastāvdaļas


Salātiem:

  • 400 g kartupeļu (vēlams jaunos)
  • 4 lielas olas
  • 400 g tofu
  • Sezama eļļa
  • 1⁄2 Ķīnas kāposta
  • 2 tomāti
  • Sauja redīsu
  • 1⁄2 gurķa
  • 2 saujas diedzētu pupiņu
  • 1⁄2 saišķītis svaigas kinzas (koriandra)
  • Krekeri vai kādi citi kraukšķi (pēc izvēles)
  • 1 svaigs sarkanais čili (ja vēlies asumu)


Mērcei:

  •  Ķiploka daiviņa
  • 50 g palmu cukura vai kāda cita tumšā cukura
  • 120 g zemesriekstu sviesta (ideāli, ja ar riekstu gabaliņiem)
  • 1-2 svaigi sarkanie čili pipariņi
  • Izspiesta sula no 2 laimiem
  • 2 tējkarotes zivju pastas
  • 1 ēdamkarote sojas mērce (ideāli, ja ar samazinātu sāls daudzumu)
  • 1 ēdamkarote tamarinda pastas (ja pieejama)
Reklāma
Reklāma


Kartupeļus vāra sālsūdenī aptuveni 15 minūtes vai līdz brīdim, kad tie ir mīksti, tad sagriež  daiviņās. Tāpat  laiviņās griež tomātus, redīsus – ceturtdaļās, gurķus – šķēlītēs. Novāra olas. Tofu sagriež kubiņos, apcep sezama eļļā līdz tie kļūst zeltaini. Smalki sagrieztu kāpostu ieliek caurdurī un lēnām aplej ar lielu daudzumu verdoša ūdens. Blenderī saliek visas mērces sastāvdaļas, pievieno cukuru un sablenderē vienmērīgā masā. Bļodā liek visas sastāvdaļas pa drusciņai un pārlej ar mērci. 

 

Sastāvdaļas