Aļņa fileja ar sīpoliem - recepte

Kad nu vectēvs pārnācis no medībām ar lielu lomu vezumā, ir laiks pagatavot lielisku maltīti visai ģimenei!

Ir laiks pusdienas celt galdā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ir laiks pusdienas celt galdā!

Sastāvdaļas:

  1. aļņa fileja
  2. sāls, pipari
  3. kaltētas zaļumu garšvielas
  4. sīpoli
  5. eļļa
  6. milti
  7. saldais krējums

Gatavošana:

  • Fileju noskalo, sagriež šķēlēs un izklapē ar āmuriņu.
  • Tad to apkaisa ar sāli un pipariem, un cep pannā, sakarsētā eļļā no abām pusēm.
  • Tad to liek katliņā sautēties, pievienojot zaļumu garšvielas.
  • Gaļu sautē mīkstu.
  • Sīpolus nomizo, sagriež pusripiņās, pannā apcep zeltaini brūnus, uzber nedaudz sāli.
  • Gaļu izņem no buljona, tai virsū kārto sīpolus.
  • Buljonu uztumē ar aukstā ūdenī sajauktiem miltiem.
  • Kad mērcīte uztumējusies, beigās pievieno saldo krējumu. 

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas