5 pazīmes, kam pievērst uzmanību, lai veikalā nopirktu veselīgu augu

Tie, kam ir zaļie īkšķīši, pat no slotaskāta izaudzēs kuplu palmu, bet pārējiem noderēs zināšanas, kā veikalā iegādāties augu, kas spirgti zaļos vēl ilgi pēc nogādāšanas mājās.

Nekautrējies augu nopētīt un par paostīt

FOTO: Shutterstock.com

Nekautrējies augu nopētīt un par paostīt

 

  • Svarīgs ir pirmais iespaids par augu kopumā - jāskatās, vai augs nepeld ūdeni vai arī tieši otrādi - neļogās laukā no pārkaltušas augsnes. Arī novītuši ziedi un nokaltušas lapas rāda, ka kaut kas nav kārtībā un augs jau ir gana cietis.

     
  • Ja ir izstīdzējuši un gari dzinumi, tas liecina, ka augs pārāk ilgi atradies nepiemērotā vietā un ir nomocījies. Arī nespodras, matētas lapas lielākoties vēsta to pašu.

     
  • Jāapskata sakņu sistēma, cik nu tas ir iespējams. Augsnei ap to jābūt mitrai, bet ne slapjai. Ja puķu poda tu caurumā manāmi svaigi, balti sakņu galini, tā parasti ir zīme, ka augs ir gana veselīgs, turpretī, ja brūni un sausi, kas lūzt vai sadrupt, iespējams, ka bojāta ir visa sakņu sistēma.  Ieteicams arī bez kautrēšanās apošņāt, vai neož pēc pelējuma vai puvuma.

     
  • Jānopēta, vai nemana slimību pazīmes un kaitēkļus. Tos visbiežāk var pamanīt, ja rūpīgi nopēta lapu un ziedu apakšpusi, kā arī žākles. Ja redzami neglīti vai aizdomīgi plankumi, kā arī kaut kas līdzīgs tīkliņam vai pūkām, tad rokas nost no šāda auga.

     
  • Nevajag pirkt augus, kas veikalā stāv konteineros, sakrauti vairākos stāvos. Konteineri domāti augu pārvadāšanai, nevis izmitināšanai. Jāskatās, vai katram augam no visām pusēm tiek klāt gaisma un gaiss. lai podi nav cieši piespiesti cits pie cita.

 

Reklāma
Reklāma

No žurnāla "100 labi padomi"